Zavřít reklamu

Spoločnosť Apple chce pochopiteľne na službe iTunes Radio zarobiť a tak niet divu, že sa pomocou služby k poslucháčom dostávajú aj reklamy. Predaj reklamy cez túto službu však získal ohromnú prioritu, keďže samotný Eddy Cue prikázal tímu iAds, aby sa postaral o pravidelný predaj reklamy cez iTunes Radio. Spoločnosť chce týmto krokom posilniť zisky zo služby a to až tak, že sú pre ňu reklamy v iOS aplikáciách až na druhom mieste.

„Pokiaľ nepracujete na iTunes Radio, ste irelevantní,“ tvrdí jeden z pracovníkov spoločnosti Apple, ktorý je priamo oboznámený s novým plánom. Predaj reklamy je však v tomto prípade celkom opodstatnený. Už pri oznámení služby iTunes Radio sa objavili špekulácie, že s nástupom internetových streamovacích služieb začnú obchody s digitálnou hudbou strácať svoje dominantné postavenie a aj keď Apple tento rok prekonal hranicu 25 miliárd stiahnutých skladieb, streamovacie služby budú mať na svedomí postupné oslabenie predajov hudby. Niet sa teda čomu čudovať, že chce Apple v takejto situácii zachovať stabilný príjem z iTunes Store, ktorý je ešte aj dnes najpoužívanejším obchodom s digitálnou hudbou.

Akým spôsobom však chce Apple docieliť predaj reklamy v tak veľkom množstve? Zdroje tvrdia, že Apple vyvíja automatizovaný systém predaja reklamy v reálnom čase, pomocou ktorého by mohli inzerenti sami zvoliť, koľko chcú do reklamy investovať a akým spôsobom ju chcú distribuovať. Existuje možnosť, že Apple sprístupní tento systém aj za hranice iPhone a inzerenti tak budú môcť vysielať reklamy prispôsobené pre používateľov iPadu či Apple TV. Tomu by samozrejme odpovedala grafika, ktorá by sa mohla u reklám objaviť. Už dávnejšie sa objavilo tvrdenie, že by používatelia museli vidieť jednu video-reklamu za hodinu. Systém automatizovaného predaja reklám by mal fungovať aj u aplikácií, ktoré túto službu podporujú. Jedná sa zväčša o bezplatné aplikácie s možnosťou zakúpenia plnej verzie.

ios7-itunesradio
*Zdroj: AdWeek

Dnes nejčtenější

.