Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Originálních adventur s puzzle prvky není nikdy dost a Sýrový svět od českých ALDA Games je jednou z těch nejpovedenějších, které si na naších iPhonech a iPadech můžeme zahrát. V roli malého myšáka jsme hledali sýr, sestavovali mechanismy, hledali rozdíly a vůbec se skvěle bavili.

Hra před vás postaví obrazovku, na které je jedna ze sedmi lokalit, ve kterých myšák sýr hledá. Scéna je vždy trochu jiná, podle toho, jaký je zrovna váš úkol. Někdy jde o spravení mechanismu, jindy o hledání rozdílů na dvou obrázcích a různé další. Dohromady je tu přes tři desítky levelů, které vystačí na více než hodinu zábavy. Protože hra počítá i vaše kliknutí na obrazovku, nabízí vám motivaci k opakovanému hraní a umístění se v online žebříčku.

Banner A 1344 x 252

Grafika a zvuky
Technické zpracování je, hned po originálních puzzlech, nejsilnější stránkou Sýrového světa. Grafika působí naprosto profesionálně a hlavně hezky. Ručně kreslený myšák i samotné prostředí prostě vypadají k světu a odlišují hru od konkurence. Jestliže jste hráli prvotinu studia Alda Games, kterou byla fyzikálně-logická hříčka Zachraň Šneka, na parádní vzhled jste si už zvykli. Co ale přibylo, je kvalitní ozvučení, ať už jde o zvuky, nebo na hudbu.

Screenshot B 960 x 640

Hodnocení
Máte-li rádi logické hry, vlastně ani nemáte jinou možnost, než po Sýrovém světě sáhnout. Podobných her je totiž jako šafránu a tahle patří mezi ty nejpovedenější, ať už kvůli skvělé grafice, roztomilému hlavnímu hrdinovi, nebo nápaditým rébusům.

Dnes nejčtenější

.