Zavřít reklamu

V podstatě celý život se všichni za něčím honíme až to nakonec dopadá tak, že si mnoho lidí nestihne to co například v businessu dohnali ani užít a v padesáti umírají na infarkty nebo podobné nemoci. Čím dál tím méně času věnujeme péči o naše tělo a pokud ano, pak ve většině případů opět extrémním způsobem. Když už někdo značně cvičit a například chodit do posilovny, často to dopadá tak, že přes jeho prsní svaly jen těžko vidíme úsměv na tváři, kterou hromada muskulatury zakrývá. Proto abyste však dělali něco sami pro sebe a dodržovali alespoň zásadní pravidla zdravého životního stylu stačí mnohdy málo, jednou z aplikací které vám pomohou na pár minut zpomalit, volně se nadechnout a zapřemýšlet si sami nad svým tělem je Calming Breath.

Podobných aplikací naleznete v iTunes App Store celou řadu a tak je jen na vás kterou si vyberete, drtivá většina z nich je zcela zdarma a do vyhledávání v iTunes stačí zadat například Breath. Osobně jsem si zvolil Calming Breath kvůli jednoduchosti a tomu, že její design je značně inspirován iOS 7. Samotná aplikace je tak jednoduchá, že k jejímu ovládání stačí pouze jediné tlačítko. Pokud však chcete účinek znásobit, udělejte si dobrý čaj, postavte jej před sebe a vdechujte jeho vůni, ztlumte světla, uvolněte se a relaxujte. Nyní již jen stačí nastavit timer a zvolit dobu, po kterou chcete relaxovat. Aplikace pak nejen vizuálně ale tkaé zvukově upozorní na start nádechu a výdechu. Pokud budete minimálně 3 minuty dýchat přesně podle aplikace, váš nádech a výdech se zpomalí, začnete relaxovat a uvolníte se.

Pokud navíc vše doprovodíte vhodnou atmosférou a alespoň na tři minuty budete myslet skutečně jen na své dýchání, uvolníte stres a to je to nejdůležitější. Aplikace vás buď vibrací nebo zvukem upozorní na to, že již nastal čas kdy máte ukončit nádech a začít plynule vydechovat, vše navíc můžete sledovat přímo na displeji, kde vidíte jak se plní a nebo naopak vyprazdňují virtuální plíce, které odpovídají těm vašim. Pokud budete dýchat podle aplikace, zjistíte brzy, že dýcháte v podstatě zhluboka, tak jak když vám lékař poslouchá srdce, ovšem nádech a výdech je velmi pomalí. To přispívá k uvolnění, relaxaci a také k tomu, že se plíce dokonale zaplní a pomalu zvětšují svoji vitální kapacitu. Vyzkoušejte některou z aplikací na dýchání alespoň po dobu jednoho týdne 2×3 minuty denně a sami uvidíte, zda na vás zanechává nějaký efekt a cítíte se lépe. Drtivá většina aplikací je zcela zdarma a není tedy potřeba litovat utracených financí v případě, kdy vás dýchání podle telefonu přestane bavit po pár použitích.

Dnes nejčtenější

.