Zavřít reklamu

Spoločnosť Apple si môže do zoznamu tohtoročných úspechov pripísať ďalší bod. Spoločnosť dnes totiž schválila milióntu aplikáciu do iTunes App Store, vďaka čomu sa jej obchod dočkal dlho očakávaného míľniku. Stalo sa tak približne päť a pol roka po spustení obchodu, ktorý bol uvedený spolu s iPhone 3G a takmer štyri roky po predstavení prvého iPadu, ktoré sa konalo v januári/lednu 2010. Významnú udalosť v digitálnom svete si ako prvý všimol tím služby Appsfire, ktorý na ňu okamžite upozornil na svojom blogu a aj na Twitteri.

Spoločnosť mala v priebehu piatich rokov schváliť 1 439 531 aplikácií, nie všetky z nich však dokázali zotrvať do dnešného dňa. Práve preto sa Applu podarilo prekonať míľnik iba dnes, pričom v tejto chvíli sa v App Store nachádza 1 006 520 aplikácií pre iPhone, iPad a Mac. Spomedzi týchto aplikácií je až 536 525 plne optimalizovaných pre iPad, čo predstavuje značný nárast oproti máju/květnu, keď sa tu nachádzalo iba 350 000 aplikácií pre iPad.

Z hľadiska množstva obsahu je na tom najhoršie Mac App Store, ktorý dnes ponúka len 18 093 aplikácií. Na druhú stranu treba brať v úvahu aj to, že softvér pre Mac je možné získať aj z iných zdrojov ako z App Store, čoho príkladom môže byť napríklad herný obchod Steam. Vydanie aplikácie s poradovým číslom 1 000 000 je už tretí tohtoročný úspech z digitálneho hľadiska, keďže spoločnosť už tento rok dokázala prekonať 50 miliárd stiahnutých aplikácií pre iOS25 miliárd stiahnutých skladieb z iTunes Store.

App-store
*Zdroj: App Shopper; Twitter; AppsFire

Dnes nejčtenější

.