Zavřít reklamu

To, o čom sa špekulovalo už roky a to, čo patrí k najvýznamnejším počinom spoločnosti Apple, je realitou. Výrobca telefónu iPhone uzavrel dohodu s najväčším mobilným operátorom na svete. China Mobile sa môže týmto titulom pýšiť práve preto, že dnes je uňho zaregistrovaných 700 miliónov zákazníkov, ktorí aktívne využívajú jeho služby. China Mobile je pritom prvý operátor, ktorý získal povolenie pre spustenie TD-LTE siete na území Číny, a práve novinky iPhone 5s a iPhone 5c budú prvými telefónmi, ktoré túto sieť naplno využijú.

Zároveň sa bude jednať o prvé modely Apple iPhone, ktoré začne Čínsky operátor predávať, keďže v minulosti si mnohí jeho zákazníci zakúpili iPhone u iného predajcu. Tieto revízie iPhone sú však certifikované iba na 3G siete a z hľadiska konektivity sa tak líšia od zvyšku sveta. Telefóny iPhone s podporou TD-LTE sietí sa začnú predávať už 18. decembra, presne tak, ako to v minulom mesiaci predpovedal Wall Street Journal. Uzavretie zmluvy medzi Apple a China Mobile je pre americkú spoločnosť veľmi významné. Operátor mu totiž otvára bránu k približne 7-násobne väčšiemu množstvu užívateľov ako mu ponúka Verizon Wireless, najväčší mobilný operátor v USA.

Analytická spoločnosť Trefis predpovedá, že China Mobile dokáže mesačne predať približne 1,5 milióna kusov iPhone, čo predstavuje 20 miliónov aktívnych iPhone v priebehu roka 2014. Toto číslo predstavuje až 17-percentný nárast oproti výsledkom za celý fiškálny rok 2013, ktorý skončil 18. septembra/září. Marvin Lo, analytik spoločnosti Mizuho Securities, tvrdí, že spomedzi všetkých zákazníkov China Mobile by sa minimálne 10% mohlo stať majiteľmi iPhone. Na záver však treba poznamenať, že aj keď je správa veľmi dobrá a pochádza od renomovaného magazínu, ešte stále treba brať do úvahy, že správu oficiálne nepotvrdil ani China Mobile ani Apple.

102103-1280
*Zdroj: WSJ

Dnes nejčtenější

.