Zavřít reklamu

To co předvádí nyní Microsoft v souboji Surface versus iPad známe v podání Amazonu již nějaký ten pátek, ovšem s tím, že na rozdíl od Microsoft měl Amazon vždy pádné argumenty a nikdy se nesnažil hanit iPad za každou cenu. V nejnovější reklamě na Kindle Fire HDX s 8,9″ displejem ukazuje Amazon srovnání iPadu Air s novým Kindlem. Pro našince zřejmě nebude reklama až tak vtipná jako pro diváky z USA nebo Velké Británie. Právě ti si totiž okamžitě všimnou, že falešný Jony Ive, kterého hlas Amazon použil v reklamě mluví skutečně výrazným britským dialektem, zatím co jeho protějšek vsází na klasickou angličtinu.

Amazon však v reklamě kromě rozdílných hlasů ukazuje také fakt, že zatím co iPad Air nabízí jedinečný Retina displej, Kindle Fire HDX nabízí ještě o jeden milion pixelů více a zatím co iPad Air je neskutečně lehký, Kindle Fire je ještě o 20% lehčí než Air. Posledním argumentem v reklamě je tedy cena, kdy se Apple chlubí tím, že iPad Air stojí pouhých 499$, na což má však Amazon argument v podobě ceny 379$. Pokud tedy odhlédneme od souboje dialektů, který by v reklamě skutečně nemusel být, jedná se o reklamu ve které soupeří skutečné fakty, nikoli nesmysly které používá pro argumentaci Microsoft.

Samozřejmě Kindle Fire HDX nemá takový ekosystém a operační systém jako Apple, ale v reklamě jsou uvedeny pravdivé fakty, které nemůže nikdo rozporovat. Zatím co Microsoft řeší věci typu virtuální klávesnice a podobně. I když tedy reklama přímo srovnává produkt Amazonu s produktem Applu, vsadím se že na rozdíl od té od Microsoftu uživatele iPadu ničím nepobouří a naopak může mnoho lidí zaujmout, zejména pak cenou, za kterou se Kindle Fire HDX prodává.

Dnes nejčtenější

.