Zavřít reklamu

Microsoft s blížícími se Vánocemi zvyšuje intenzitu své kampaně, která je zaměřena nejen na prodej tabletu Surface, ale také na to, aby lidé nekupovali iPad. Jak jinak si totiž lze vysvětlit, že se ani v jedné reklamě na Surface neobjevil jiný tablet, než právě ten od Applu. Nejnovější dvojice reklam, které zveřejnil softwarový gigant Microsoft se zaměřuje na funkce, které iPadu chybí. Mezi ty patří integrovaný stojánek a také možnost přepínat uživatelské účty. Ani jednu z těchto funkcí iPad nemá a je fakt, že například uživatelské účty by jistě ocenil u Applu nejeden uživatel.

Microsoft sám následující dvojici reklam okomentoval a uvedl: „Vánoce se blíží a my víme, že mnozí z vás jsou uprostřed rozhodování o tom, které zařízení koupí pro svoji rodinu, přátele nebo přímo pro sebe. Abyste zvážili alternativy, měli byste přemýšlet o tom, co chcete dělat na vašem tabletu. Surface je navržen a vytvořen pro lidi, kteří chtějí dělat víc a být produktivní i na tabletu. To znamená, že umožňuje různé věci různým lidem a tak jsme dali dohromady sérii videí (další videa budou postupně přicházet na YouTube), které vám ukáží srovnání Surface s konkurencí v mnoha věcech, které děláte každý den.

V prvním videu Microsoft ukazuje, že je možné udržet displej Surface čistý i v momentě, kdy například vaříte, máte špinavé ruce a potřebujete otočit stránku s receptem. Surface totiž dokáže reagovat také na gesta bez toho, aniž by bylo nutné dotýkat se samotného displeje. Komentář ve videu pak říká, že zdarma dostupné aplikace na iPadu neposkytují stejné hands-free ovládání. Svoji roli ve videu hraje také stojánek, který je u Surface integrován přímo do tabletu, zatím co u iPadu je nutné jej získat dalším příslušenstvím, kterým může být například obal od Applu.

Ve druhé reklamě pak Microsoft naráží na absenci uživatelských účtů, které si zkrátka na iPadu nemůžete vytvořit a tak není tablet vhodný pro celou rodinu, ale pouze pro konkrétního uživatele a zde je nutné vůbec poprvé v historii reklam od Microsoftu cílených proti iPadu, dát společnosti za pravdu. Pokud chcete rodinný tablet, buď zkrátka nebudete používat funkce jako jsou iMessages, Facetime nebo mail a nebo se musíte spoléhat na to, že ostatní členové rodiny nebudou tyto aplikace používat. Další alternativou je pak rodičovský zámek.

Dnes nejčtenější

.