Zavřít reklamu

Microsoft už tesne pred zahájením predaja Xbox One, ktorý sa začne predávať už 22.11.2013, vydal novú Xbox One SmartGlass aplikáciu, ktorá zaisťuje kompatibilitu iOS zariadení s novým Xbox One. Podobne ako spoločnosť Sony, aj v tomto prípade výrobca ponechal vo svojej ponuke obe aplikácie, jednu pre Xbox 360 a druhú pre Xbox One. Nová aplikácia sa samozrejme odlišuje ikonou, ktorá teraz jasne spomína Xbox One, keďže ikony oboch aplikácií sa nesú v duchu zelenej a bielej farby.

Bohužiaľ, ani teraz nie je aplikácia dostupná všade a pokiaľ ju hľadáte v slovenskom či českom App Store, hľadáte márne. Miesto toho si ju môžu už teraz bezplatne stiahnuť používatelia v USA, Kanade, na Novom Zélande a v množstve ďalších krajín, kde je dátum vydania produktu pevný. To isté obmedzenie však platí aj pre oficiálnu PlayStation aplikáciu, tá by sa mala objaviť už v čase vydania u nás, teda v prvej polovici decembra/prosince. Oficiálna PlayStation aplikácia ale nebola dostupná ani doteraz, zatiaľ čo v ostatných krajinách bola dostupná bezplatne. Obe aplikácie budú dostupné v CZ/SK App Store pravdepodobne v čase vydania konzol.

Nová Xbox One SmartGlass aplikácia sa ponáša v tradičnom Modern štýle, a aplikácia tak pôsobí, akoby si používateľ nainštaloval Windows Phone na svoj iPhone. Pretože je prostredie WP prispôsobené pre displeje s vysokým rozlíšením, aplikácia vyzerá na Retina displejoch úchvatne a čisto, pričom spočiatku môže zaskočiť radikálna zmena ovládacích prvkov v porovnaní s predošlou verziou. Nová aplikácia ponúka užívateľom možnosť ovládať základné funkcie Xbox One na diaľku, možnosť odosielať správy vašim priateľom, a okrem možnosti sledovať váš priebeh v hrách sa podporované krajiny dočkajú aj možnosti sledovať hudbu a video. Filmy a hudbu je možné vyhľadávať už v aplikácií, pričom po pripojení sa k Xbox One (a po predplatení Xbox Music Pass či inej služby, ktorá u nás zatiaľ nie je dostupná) ju možno jediným tlačítkom pustiť na Xboxe.

xbox-one-7
xbox-one-8
xbox-one-2
xbox-one-3
xbox-one-5
xbox-one-4
xbox-one-9
xbox-one-1
xbox-one-6

Dnes nejčtenější

.