Zavřít reklamu

Pokud na YouTube zadáte hesla jako je integrovaný iPad v palubní desce nebo iPad v automobilu, uvidíte desítky nebo spíše stovky videí, ve kterých máte možnost sledovat iPady integrované do palubní desky nejrůznějších vozů. To co se však představilo na soutěži SEMA 2013 v Las Vegas, je na míle vzdálené tomu, co můžete vidět na YouTube. Vůz s názvem Ski 4Runner dream car, je speciálně upravený model vozu Toyota 4Runner, který vznikl ve spolupráci s vítězem X Games, lyžařem Simonem Durmontem.

Ten tráví většinu času v nepřístupném terénu, do kterého jej dokáže dopravit pouze speciální SUV, aby si však mohl i v odlehlých částech přírody vychutnat jistý luxus a komfort, dokáže ovládat svůj vůz pomocí iPadu. Tablet navíc nemusí být nikde integrován a tak je možné například vystoupit a následně otevřít kufr nebo vysunout přídavný zavazadlový prostor, ve kterém jsou umístěny lyže pouze pomocí stisknutí jediného tlačítka na iPadu, to samozřejmě platí také u vysunutí a zasunutí okének nebo schůdku pro nastupování. Jon Tondro, vedoucí týmu Herbst Smith Fabrication, který stojí za tímto vozem uvádí, že se jedná o auto připomínající ty, které můžeme znát od agenta 007 Jamese Bonda. Místo zbraní však vysouváme lyže, boty na lyže a další potřebné věc. Vše navíc jednoduše opět zavřeme jediným stisknutím tlačítka.

Vše zní skutečně zajímavě, otázkou však zůstává, zda hlavní věc kterou máme možnost vidět během prezentace vozu, tedy vysunutí střešního nosiče lyží není něčím, co lze bez sebemenších problémů naprogramovat přímo do klíčku od auta, tak jako to má v dnešní době již téměř každý vůz u otevírání kufru. Integrace iPadu do vozu je sice zajímavou možností jak iPad využít, ovšem je na posouzení každého jednoho řidiče, zda se jedná zrovna o to nejužitečnější využití tabletu od společnosti Apple.

*Zdroj: usatoday.com

Dnes nejčtenější

.