Zavřít reklamu

Ukazuje sa, že iOS App Store už neslúži len na propagovanie a nakupovanie dodatočných aplikácií, ale Apple sa po novom rozhodol v ňom propagovať svoj vlastný softvér, pokiaľ užívatelia použijú správne kľúčové slová. Pokiaľ sa totiž napríklad rozhodnete vyhľadať cez App Store „cloud“, na prvom mieste vyhľadávača nájdete odkaz na informácie o službe iCloud. Podobne to funguje aj pri vyhľadaní slov „web“ či „internet“ kde vás App Store ihneď odkáže na prehliadač Safari.

Podľa doterajších informácií však táto novinka funguje len pri niektorých pojmoch a teda len pri niektorých aplikáciách. Apple môže do budúcna túto funkciu obohatiť aj o ďalšie pojmy, ale tiež nie je vylúčené, že funkciu iba testoval a do budúcna ju vymaže. V dnešnej dobe tak môžu používatelia pri vyhľadávaní naraziť napríklad na prehliadač Safari, informácie o iMessages, iCloud alebo môžete otvoriť iTunes Store. Funkcia zatiaľ nefunguje pri ostatných pojmoch a napríklad sa mi vôbec nepodarilo vyhľadať poznámky, mapy alebo Siri. Napriek tomu ale zahraničné servery uvádzajú, že prostredníctvom App Store je možné vyhľadať Siri, a teda je možné, že toto funguje iba na iPhone.

Výsledky sa podľa všetkého objavujú len na zariadeniach s iOS 7 a nie je ich možné vyhľadať v iTunes na počítači. Dôvod, prečo sa Apple rozhodol v App Store propagovať svoje aplikácie, nie je známy, na druhú stranu sa vďaka tomu môžu začínajúci používatelia dozvedieť, že služby iCloud a Siri sa nachádzajú na každom kompatibilnom zariadení a nie je potrebné ich zvlášť nainštalovať, keďže sa nenachádzajú na domovskej obrazovke spolu s ostatnými aplikáciami. Zaujímavosť si všimol dizajnér Lukas Burgstaller, vystupujúci na Twitteri pod prezývkou @voidStern.

app-store-icloud
*Zdroj: MacStories.net; Twitter

Dnes nejčtenější

.