Zavřít reklamu

Photo Stream je na jednu stranu veľmi dobrá vec, pokiaľ sa chcete o vaše fotografie podeliť s rodinou či priateľmi ak ste na dovolenke, na druhú stranu je práve táto funkcia nepekným žrútom miesta. To platí predovšetkým vtedy, keď máte na vašom zariadení stovky ba dokonca tisíce fotiek – vtedy veľmi rýchlo narazíte na to, že vám ubudla značná časť miesta. Problém je v tom, že „Môj fotostream“ duplikuje posledných 1 000 fotografií a ukladá sa priamo na vaše zariadenie miesto toho, aby sa načítaval z iCloudu.

Je síce výhodou, že sú tieto fotografie synchronizované s vašim Mac alebo ostatnými iOS zariadeniami, na druhú stranu si používateľ pri 1 000 fotografiách premyslí, či chce alebo nechce využívať túto funkciu. Problém s miestom sa v tomto prípade týka predovšetkým používateľov 8 a 16GB zariadení, keďže fotostream na nich môže pokojne zabrať až 2GB. Miesto zabrané fotostreamom sa samozrejme odlišuje u každého zariadenia a tak si môžete sami skontrolovať jeho stav v položke Všeobecné – Štatistiky – Fotky a Kamera. Pokiaľ chcete zmazať váš fotostream, vypnite ho nasledujúcimi krokmi:

  • Otvorte Nastavenia – Fotky a Kamera
  • Vypnite položku „Môj Fotostream“ pomocou slideru
  • Potvrďte, že chcete váš fotostream vymazať
fotostream
Zdroj: Redakce Letem světem Applem

Související články

Dnes nejčtenější