Zavřít reklamu

Dizajn iOS 7 sa stal terčom kritiky a témou mnohých diskusií, no ani napriek tomu s ním nezašla situácia tak ďaleko, aby sa systém iOS 7 stal predmetom súdneho sporu. Mark Menacher, obyvateľ kalifornského mesta Poway podal žalobu na CEO Tima Cooka za to, že sa nový operačný systém automaticky stiahol do jeho zariadení a zabral tak viac ako 3GB miesta na každom z nich, aj keď Menacher nemá záujem o nainštalovanie nového systému. Ďalej od Cooka žiada, aby mu Apple vymazal inštalačný súbor iOS 7 z jeho zariadení a zaplatil pokutu 50 dolárov.

Dôvodom, prečo sa Mark rozhodol pristúpiť k žalobe je predovšetkým ten, že inštalačný súbor iOS 7 vyžaduje približne 3GB voľného miesta na zariadení, čo je pomerne veľký problém v prípade 8 alebo 16GB verzii iPhonu, iPadu či iPodu touch. Problém je aj v tom, že spoločnosť Apple priniesla funkciu automatického sťahovania updatov zo serverov Applu, ale ani po dvoch rokoch túto funkciu nie je možné vypnúť a rovnako nie je možné vymazať uvádzaný inštalačný súbor zo zariadenia. Práve preto sa Menacher rozhodol podať na Tima Cooka žalobu a žiada od neho, aby mu Apple umožnil zmazať akékoľvek stopy iOS 7 z jeho zariadení a prípadne mu umožnil zvoliť si, či chce automaticky sťahovať aktualizácie alebo nie. Menacher v žalobe objasnil, prečo nezažaloval Apple ale iba jeho CEO: „Steve Jobs bol údajne prísny voči pracovníkom, pokiaľ šlo o spokojnosť zákazníkov, ale Tim Cook zjavne pohŕda ich spokojnosťou v snahe o čo najväčší zisk. Táto politika časom zlyhá,“ uvádza v dokumente.

Nespokojný zákazník Applu tiež zvažuje, či by v tomto prípade bolo možné podať skupinovú žalobu, pokiaľ sa nájde dostatok ľudí, ktorí nie sú spokojní s novým operačným systémom iOS 7. Či tento spor spôsobí, že Apple vydá novú verziu iOS 6 s možnosťou vypnúť automatické updaty alebo sa spoločnosť prispôsobí jednotlivcovi, uvidíme za niekoľko týždňov.

ios-702
*Zdroj: CNET

Dnes nejčtenější

.