Zavřít reklamu

Poprvé jsme měli možnost vidět programovatelná autíčka Anki Drive na WWDC. Ve zkratce se jedná o autodráhu, která zahrnuje umělou inteligencí, jenž se postupem času učí, ovládání pomocí smartphone a další vylepšení, díky kterým by vás měly závody Anki Drive bavit víc, než běžná autodráha. Autíčka se prohánějí po speciální trati z PVC a jsou připojeny pomocí Bluetooth-LE. Pomocí softwaru a malých kamer dokáží auta vzájemně zjistit své pozice na trati a orientovat se v tom, kde se zrovna pohybují a kde jsou jejich soupeři.

Každé jedno autíčko má své vlastnosti, které jsou jedinečné a tak zatím co jedno auto unese více zbraní, které můžete použít pro zpomalení soupeřů, druhé dokáže více zrychlit nebo jezdí konstantě rychleji než ostatní soupeři, ovšem zase nedokáže v případě potřeby zrychlit a tak dále. Autíčka se dokáží na trati pohybovat zcela bez vašeho zásahu, v čem tedy spočívá zábava? V tom, že kdykoli můžete do ruky vzít svůj telefon a pomocí akcelometru řídit zatáčení do zatáček tak, aby auto dokázalo zatočit ostřeji nebo naopak nadjede větší oblouk a předjede soupeře. Mimo to můžete aktivovat něco, co ze světa F1 znáte pod pojmem KERS a dočasně zrychlit vozidlo. Samozřejmostí je pak využití virtuálních zbraní, které však způsobí to, že auto vašeho soupeře skutečně na chvíli zpomalí nebo se například začne točit.

Anki Drive se začíná prodávat již 23. 10. 2013 v USA a Kanadě s tím, že sada obsahující trať, nabíječku a dvě auta stojí 199$ a každé další auto je možné zakoupit za 69$. Je otázkou zda se z Anki Drive stane skutečný hit a to nejen letošních vánoc nebo se bude jednat o další gadget, který si jednou pustíte a poté jej hodíte do skříně a již si na něho nevzpomenete.

Dnes nejčtenější

.