Zavřít reklamu

Dizajn budúceho iPadu dnes pozná prakticky každý, ale iba málo ľudí vie jeho presné rozmery. Aj keď je viac než zrejmé, že prístroj bude mať užšie hrany, podľa rôznych porovnaní zisťujeme, že prístroj je taktiež tenší a nižší. Pochopiteľne, tieto technické parametre sa už dnes dostávajú do rúk výrobcom ochranných obalov a iného príslušenstva pre iOS zariadenia, a tak bolo iba otázkou času, kým sa niektorý z nich rozhodne túto informáciu zverejniť prostredníctvom niektorého zahraničného serveru.

Tým serverom sa stal AppleInsider.com, a my sa tak vďaka nemu nedozvedáme iba čísla, ale vidíme aj obrázok, na ktorom autor porovnáva schému minuloročného iPadu a iPadu piatej generácie. Šírka je samozrejme najväčšou vizuálnou odlišnosťou a zatiaľ čo súčasný iPad je široký 18,58 centimetra, budúci model by mal toto číslo znížiť o viac ako 1,6 centimetra, a ustáli tak jeho hrúbku na približne 16,95 centimetroch.

ipad-130926-2

Toto nie je jediná vlastnosť, a iPad tak bude nenápadne nižší. Zatiaľ čo štvrtý iPad je vysoký 24,13 centimetra, výška nového iPadu predstavuje rovných 24 centimetrov. Nakoniec netreba zabúdať ani na hlavnú vlastnosť Applu – vytvárať čo najtenšie zariadenia – a tak sa stretneme s prístrojom, ktorý bude tenší a tým pádom ľahší. Nový iPad schudne o 2 milimetre, a zatiaľ čo súčasný model je hrubý 9,55 milimetra, budúci model by mal toto číslo znížiť na 7,5 milimetra. V konečnom dôsledku to znamená, že prístroj ponúkne nasledovné rozmery: 169,5 × 240 × 7,5 mm. Váha zariadenia nie je známa, avšak analytici odhadujú, že prístroj môže vďaka menším rozmerom znížiť svoju váhu o viac ako 100 gramov.

ipad-130926-1

Dnes nejčtenější

.