Zavřít reklamu

O tom, že Apple pracuje na vývoji většího tabletu se spekuluje již od chvíle, kdy světlo světa spatřil první model iPadu. Místo toho nám však společnost po pár letech od uvedení první generace iPadu přinesla pravý opak a v loňském roce představila iPad mini. Nyní však spekulace o větším iPadu opět začínají narůstat, jako poslední přilil svoji trošku do mlýna také čínský web United Daily News, který tvrdí, že společnost Apple pracuje společně s výrobcem počítačů Quanta, na výrobě 12″ iPadu. Před pár týdny přitom informaci o větším iPadu přinesl také The Wall Street Journal, ten však tvrdí, že nový iPad by měl mít úhlopříčku ještě o palec větší.

Apple by iPad s 12″, respektive 13″ displejem zřejmě nechtěl dostat mezi běžné spotřebitele, ale naopak by se snažil oslovit architekty, grafiky, fotografy, filmaře a další, kteří potřebují své projekty vidět v co největší kvalitě a na co největším displeji. Zákazníci, kteří si například objednají realizaci nějaké stavby, by pak mohli sledovat návrhy na skutečně velkém displeji. V současné době však nic nenasvědčuje tomu, že by se větší tablet od společnosti Apple dostal na trh již v letošním roce a je to stále spíše hudba budoucnosti.

Nyní se očekává, že Apple představí novou 5. generaci iPadu s 9,7″ displejem a 2. generaci iPadu mini. U obou zařízení se přitom očekává sjednocení designu po vzoru iPadu mini, zvýšení výkonu, příchod nových barev jako je Space Grey a u iPadu mini pak také příchod Retina displeje. Navzdory tomu, že společnost pravděpodobně skutečně testuje všechny varianty iPadů, iPhonů a také svých počítačů Mac, neznamená to, že se větší tablet musí za každou cenu dostat na trh. Apple jak je známo totiž testuje vždy mnoho produktů a drtivou většinu z nich zavrhne předtím, než se pustí do výroby finálních prototypů.

12_9_ipad_macbook_air

*Zdroj: mag.udn.com přes Google Translator

*Zdroj renderu: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.