Zavřít reklamu

Řidiči kteří používají aplikaci Apple Maps na cestu do Fairbanks International Airport, tedy do jednoho z letišť na Aljašce si mohou užít poměrně krušnou jízdu. Apple Maps je totiž navedou přímo na letištní pojezdovou dráhu, která se nachází přímo naproti přistávací drahý a slouží k rolování letadel a jejich zásobování. Pokud tedy řidiči slepě poslouchali Apple Maps a jak mluvčí letiště potvrdil, skutečně se tací objevili, mohlo se stát, že jim v protisměru zkrátka jel Boeing 737 nebo jiné letadlo, které z tohoto letiště pravidelně létá.

Vzhledem k tomu, že pojezdová dráha slouží mimo jiné na daném letišti také k doplňování letadel a jejich zásobování, je skutečně možné na ni vjet ze silnice. Řidiči však musí minout několik značek, které vjezd přísně zakazují, projet bránou letištní kontroly a poté je jim již cesta otevřena přímo k letadlům. Podle mluvčího letiště se ve dvou případech skutečně stalo, že řidiči skončili díky Apple Maps až na pojezdové dráze. Otázkou je proč si místo na Apple Maps nestěžuje na vrátného, který je tam musel pustit.

Apple Maps navádí řidiče skutečně přímo na letiště a pokud by tam měli přistavený svůj business jet, dávalo by to i smysl, Apple Maps by je totiž dostaly skutečně až k letadlu. Společnost Apple se již za problémy omluvila a nápravu slíbila do konce dnešního dne. Není to však poprvé co se Apple Maps podařilo zavést řidiče na skutečně dobrodružnou jízdu. Známé jsou například případy z prosince loňského roku, kdy motoristé snažící se dostat do jednoho z Australských měst skončili uprostřed divočiny a museli po nich pátrat záchranáři.

fairbanksairportmaps

*zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.