Zavřít reklamu

Apple posilnil ochranu svojho nového iOS pred neautorizovaným príslušenstvom a falošnými nabíjačkami, a zatiaľ čo cez leto sa mohli používatelia iOS 7 beta stretnúť s hláškou, ktorá ich informovala o pochybnom pôvode Lightning káblu, dnes už nové zariadenia reagujú razantne. Pokiaľ totiž k vášmu iPhone, iPodu touch alebo iPadu pripojíte necertifikovaný Lightning kábel, systém vás nielen že varuje pred rizikom, ale tiež preventívne odpojí doplnok od vášho iOS zariadenia.

Aj keď sa zdá, že Apple je v tomto ohľade prísny a nepustí vás ďalej ako za pripojenie káblu do zariadenia, jeho varovania sa dajú obísť. Ako však zistili používatelia zo siete Reddit, obísť túto ochranu je celkom zdĺhavé riešenie:

  1. Pripojte/zapnite USB nabíjačku
  2. Pripojte Lightning kábel k iPhone
  3. Preskočte varovania
  4. Odblokujte váš iPhone
  5. Preskočte zvyšné varovania
  6. Zatiaľ čo máte zapnutú obrazovku, odpojte Lightning kábel
  7. Pripojte ho späť do zariadenia
  8. Preskočte varovania

Toto nové zabezpečenie si môže získať veľké uplatnenie predovšetkým v Číne, keďže v tejto krajine je predaj falošných produktov na dennom poriadku, a výnimkou nie sú ani nabíjačky pre iPhone. Navyše to boli práve falošné nabíjačky, ktoré zabili mladú ženuuviedli muža do kómy. Apple po tomto incidente spustil nový výmenný program pre falošné nabíjačky, a začal ho podporovať aj v Európskych krajinách.

upload-1
*Zdroj: 9to5mac; reddit.com

Dnes nejčtenější

.