Zavřít reklamu

Zatím co před pár týdny jsme vám představili aplikaci Licecap, která dokázala nahrát obrazovku a záznam uložit jako GIF soubor, tentokrát se podíváme na mnohem jednodušší program, který zkrátka jen vytvoří z několika obrázků GIF animaci. Aplikace GIFfun je dostupná zcela zdarma a majitele starších verzí OS X jistě potěší, že je kompatibilní také s OS X 10.6 Snow Leopard. GIFfun je skutečně velmi jednoduchá aplikace, pomocí které dokáže vytvořit gif animaci skutečně každý, kdo umí používat Mac.

Poté co GIFfun spustíte, stačí do jeho okna přesunout obrázky v takovém pořadí v jakém chcete mít jednotlivé slide v animaci, pořadí však můžete i následně upravit pomocí přesouvání obrázků. Nyní již jen stačí zvolit několik jednoduchých parametrů, mezi které patří na jak dlouhou dobu chcete jednotlivý obrázek zobrazit v animaci. Nastavujete setiny vteřiny s tím, že 100/100 je samozřejmě jedna vteřina. U každého obrázku tedy nastavíte po jakou dobu chcete, aby se v animaci zobrazil. Následně máte možnost zvolit Loops, tedy počet smyček. Můžete zvolit Once, tedy možnost že se animace přehraje jen jednou, vybrat vlastní počet přehrání a nebo vytvořit nekonečnou smyčku kdy se animace přehrává neustále dokola. Možnosti Options nabízí volby pozadí animace a podobné věci, se kterými si můžete pohrát taktéž a vyzkoušet jejich nastavení, pro začátečníky však Options není vůbec potřeba.

iOS_evolution

Nyní již jen stačí zvolit možnost Make Gif, díky čemuž se gif animace zobrazí ve vašem výchozím internetovém prohlížeči, odkud ji můžete stáhnout do počítače nebo jednoduše přetáhnete přímo gif ikonku z aplikace GIFfun na pracovní plochu nebo do složky, do které chcete animaci uložit. GIFfun není aplikace se kterou byste chtěli vytvářet skutečně pokročilé animace, pokud však chcete vytvořit jednoduchý gif soubor ve kterém se například jen mění několik slidů, jedná se o nejsnadnější možnost, kterou zvládne skutečně každý uživatel.

Giffun

Dnes nejčtenější

.