Zavřít reklamu

Apple původně představil digitální asistentku Siri v roce 2011, společně s novou verzí operačního systému iOS. V té době však sám Apple a především pak jeho webové stránky upozorňovaly doslova u každé zmínky o Siri na to, že se jedná o beta verzi. Applu vydržela u Siri nálepka Siri dlouhou dobu a to i v momentě kdy v roce 2012 získala digitální asistentka iOS podporu pro japonštinu a zlepšila své reakce. Dokonce i v době, kdy nám letos na WWDC společnost představila novou verzi operačního systému iOS 7, nezměnil se popis služby Siri a stále zůstávala pouze jako beta verze.

Až na konci minulého týdne Apple aktualizoval svoje stránky a smazal všechny zmínky o tom, že by byla Siri beta verze. Nyní s příchodem iOS 7 tedy konečně přichází podle Applu plnohodnotná verze Siri. Bohužel pro nás stále se setkáváme s hláškou pod čarou, ve které Apple informuje o tom, že služba nemusí být dostupná ve všech jazycích a oblastech a také že není. V ČR/SR není hlavní překážkou ani tak nutnost zadávat příkazy v angličtině, ale spíše fakt, že Siri nedokáže vyhledávat data pro naši oblast.

Po dvou letech vývoje si tak sice můžete popovídat s finální verzí Siri, ovšem stále jen v angličtině. To, že ze stránek společnosti Apple zmizela zmínka o tom, že se jedná o beta verzi však neznamená, že společnost zastavila vývoj Siri a tak navždy zůstane ve fázi, ve které je nyní. Apple samozřejmě svoji digitální asistentku zdokonaluje každým dnem, bohužel informace o tom ,že by se pracovalo na přidání podpory pro češtinu nebo slovenštinu nejsou dostupné a upřímně řečeno, pro Apple existují podstatnější jazyky, které nyní Siri neovládá, než ty naše.

 

screen-shot-2013-09-14-at-5-31-41-pm1

Dnes nejčtenější

.