Zavřít reklamu

Ukazuje sa, že Apple neponechal iPhone 5C obyčajným plastovým telefónom a miesto toho, aby ho obohatil o slabší hardvér a začal ho ponúkať za nižšiu cenu, vynaložil všetko preto, aby bol tento iPhone rovnako dobrý alebo lepší ako jeho predchodca. Apple totiž okrem farebného a zároveň kvalitného plastového materiálu vypočul priania používateľov a spravil to, čo prakticky nikto nečakal – hrubšie telo zariadenia mu umožnilo vložiť do zariadenia kvalitnejšiu batériu, čím sa Applu podarilo zvýšiť výdrž zariadenia.

Kapacita batérie v iPhone 5C sa pritom zvýšila iba o päť percent, ale aj to umožnilo Applu zvýšiť výdrž batérie pri každej činnosti o dve hodiny. Zatiaľ čo batéria iPhone 5 disponovala kapacitou 1 440 mAh, nová batéria v iPhone 5C už ponúka kapacitu približne 1 507 mAh. Batérie však pokročili aj z hľadiska dodávanej energie. Zatiaľ čo v prípade iPhone 5 to bolo 5.45 watthodín, v prípade plastového iPhone 5C to je už 5.73 watthodín. Najväčší pokrok pritom zaznamenal iPhone 5S, ktorý ponúka batériu s kapacitou 1 570 mAh pri 5.96 watthodinách. A práve tu sa ukazuje, že Apple z hľadiska životnosti batérie tak trochu podvádza zákazníkov.

anandtech-battery

Chyták je totiž v tom, že nový iPhone 5S ponúka tenkú batériu s kapacitou 1 570 mAh, vďaka čomu kapacita narástla o približne 10 percent. Ale prečo potom Apple neponechal túto istú, rovnakú tenkú batériu aj v iPhone 5C? Prečo iPhone 5C disponuje slabšou a hrubšou batériou, aj keď Apple vytvoril tenšiu a výkonnejšiu batériu?

5battery_678x452
*Zdroj: AnandTech

Dnes nejčtenější

.