Zavřít reklamu

Už je tu koniec týždňa, ale za posledné tri dni sa svet stihol riadne oboznámiť s dvoma novými telefónmi iPhone, ktoré Apple tento rok predstavil. Okrem tradičného nástupcu v podobe iPhone 5s sa na trhu objavil aj ďalší telefón menom iPhone 5c, a ten pre zmenu úplne nahradil predošlý model zariadenia. iPhone 5 prestal existovať, a tí, čo chceli prestúpiť na procesor Apple A6, majú teraz unikátnu možnosť pridať do svojho života aj trochu farieb. iPhone 5c totiž nie je len o zachovaní rovnakého výkonu, ale sústredí sa na farby.

Čo by to však bolo za Apple, keby si nedal záležať na nenápadných detailoch? Aj keď niekomu môže vadiť, že na spodnej strane zariadenia nie je päť dierok pre reproduktor ale len štyri, rozhodne to nevadí. Dizajnéri si totiž nechali záležať na softvéri a tak na telefóne nájdeme  farebné pozadia, ktoré neodpovedajú len farbe telefónu, ale aj farbám systému iOS. Výber farieb totiž nebol náhodný – Apple predstavil veľmi farebný systém iOS 7, a práve v jeho duchu sa snaží Apple pokračovať tým, že vydá také zariadenie, ktoré nielen propaguje jeho systém, ale zároveň na seba púta pozornosť.

Odtieň zelenej sa inšpiruje ikonou Správy, odtieň modrej v nás pre zmenu vyvolá potrebu skontrolovať si e-maily alebo spustiť Safari. Veľmi špecifickým príkladom je však svojský odtieň ružovej, ktorú nájdeme aj na inovovanej ikone Hudba v systéme iOS 7. Ale na cene zariadenia sa podieľa aj plast. Aj keď sa to nezdá, práve nový, vysokokvalitný plast v kombinácií s železnou výstužou sa postaral o to, že výrobná cena zariadenia je o niečo vyššia a tým pádom je prístroj dostupný v nedotovanej podobe za 549 dolárov. Plast u iPhone 5c je konieckoncov ďaleko vyspelejší ako plast u vlajkových modelov Samsungu. Plast u iPhone 5c je navyše odolnejší, a prístroj tak môže prežiť viacero pádov bez toho, aby došlo k jeho poškodeniu. Zatiaľ čo z vrchnej strany na ňom nájdeme sklíčko Gorilla Glass, zadný kryt pozostáva z odolného a hrubého plastového materiálu, ktorý je zároveň príjemne lesklý. Plast je tentoraz kvalitnejší a hrubší ako plast u iPhone 3G a iPhone 3GS, a rovnako sa znižuje riziko, že by pri páde telefónu došlo k zničeniu jeho vizuálu (iPhone 4, iPhone 5).

a6
*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.