Zavřít reklamu

Konkurencia nikdy nespí a iba deň pred ohlásením nového iPhone si zmyslela, že práve teraz je ten správny čas na ohlásenie nových produktov. Spoločnosť Microsoft pred pár hodinami rozposlala novinárom pozvánky na nadchádzajúci Surface 2.0 event, na ktorom predstaví novú generáciu svojich tabletov Surface. Momentálne o budúcej generácií nie je známe prakticky nič, internetom však kolujú špekulácie, že aj napriek slabej popularite Windows RT hodlá predstaviť novú generáciu tabletu Surface s týmto systémom.

Tak či onak, Microsoft skutočne nový Surface pripravuje. Surface 2 Pro, ako ho volajú svetové médiá, by mal podľa doterajších únikov a tvrdení ponúknuť Haswell procesor a 8GB RAM, a pravdepodobne ponúkne veľmi podobný dizajn tomu súčasnému. Novinkou by mal byť ale upravený stojanček, čím sa tablet vizuálne odlíši od svojho predchodcu. Zároveň by sa malo jednať o prvý prístroj na trhu s predinštalovaným systémom Windows 8.1 Blue, pokiaľ prístroj vyjde v čase vydania tohto systému. Okrem tabletu Surface 2 Pro si však Microsoft pripravuje aj základný model menom Surface 2, ktorý je prakticky iba aktualizáciou Surface RT.

Tento prístroj by mal podľa uniknutého benchmarku zaznamenať značný nárast výkonu, na čom sa podieľa hlavne nový procesor Nvidia Tegra 4. Ale aj napriek významnému hardvérovému upgradu sa ukazuje, že je prístroj ešte stále o takmer 40% pomalší v porovnaní s iPadom 4. generácie. Zatiaľ čo benchmark iPadu 4 odhalil 936 snímkov pri 16.7FPS, benchmark zatiaľ nepredstaveného Surface RT 2 ukazuje len 573 snímkov pri 10.2FPS. Prístroj je ale viac ako trojnásobne výkonnejší v porovnaní s terajšou generáciou Surface RT, ktorá získala skóre iba 169 snímkov pri 3FPS.

Inovované by malo byť aj príslušenstvo. Podľa posledných špekulácií si Microsoft pripravuje novinku v podobe Power Cover, teda niečo, čo sme mohli vidieť na jednom z patentov spoločnosti Apple. Power Cover by mal byť doplnkový kryt pre tablet, ktorý obsahuje vstavanú batériu a to sa odlišuje aj na jeho výslednej váhe. Obal s hrúbkou 9,7 milimetra by mal vážiť približne 500 gramov, a poslúži ako prídavná batéria k samotnému prístroju. Power Cover by sa mal k telu zariadenia pripojiť pravdepodobne cez rovnaký port ako klávesnica. Microsoft by mal nové zariadenia predstaviť v pondelok 23. septembra/září 2013.

msevent
*Zdroj: engadget.com; winbeta.org (odkaz #1) (odkaz #2) (odkaz #3)

Dnes nejčtenější

.