Zavřít reklamu

Každý týden dostávám na mail žádosti o recenze, tiskové zprávy a nebo nějakou marketingovou podporu pro projekty, které jsou z Česka nebo Slovenska s tím, že hlavním argumentem proč by mělo LsA ukázat právě danou aplikaci je fakt, že vývojáři pochází z našich končin. Když se však ozvali kluci z Thorn, měli zcela jiný argument, chtěli nám ukázat něco jedinečného, něco co je sice český startup, ale s cílem dobít celý svět a ukázat lidem, že pouzdra pro iPhone nemusí být jen kouskem plastu nebo v případě dražších modelů kouskem kůže, ale že se může jednat o spojení nejmodernější techniky v podobě iPhone a stoprocentně přírodního materiálu v podobě bambusového obalu.

Už v momentě kdy jsme vzal do ruky krabičku ukrývající samotné pouzdro, bylo jasné, že to Thorn myslí smrtelně vážně a chce v zákazníkovi vzbudit dojem, že získává něco výjimečného, něco co je originální a do jisté míry i exkluzivní. Pouzdro je baleno v pevné krabičce z recyklovaného papíru, kde je uloženo do výstelky z papírových pilin. Žádné obrovské loga, plastové obaly, které ukazují strojovou výrobu na první pohled, ale fakt, že váš obal skutečně někdo vzal do ruky a uložil ho do krabičky, od které přidal vizitku a to vše pak zabalil a poslal přímo k vám, tak přesně takový je první dojem který po rozbalení zásilky získáte.

Thorncase_LsA

Samotný kryt je tvořen z vrchní části která kryje zhruba 2/3 iPhone a ze spodní části, která zakrývá zbývající 1/3. Nasazení krytu probíhá tak, že nejprve vsunete iPhone do vrchního dílu a obalu a následně nasunete spodní část, díky čemuž do sebe oba kusy obalu společně s iPhonem zapadnou a stává se z nich jeden celek. Pokud zvolíte obal s motivem přes celý kryt, nebudete mít příliš šanci vidět ani spoj, který obě části spojuje, pokud jako v našem případě zvolíte jeden motiv na vrchní a druhý na spodní část, je spoj o něco patrnější, ale nejedná se o nic, co by vadilo. Kryt umožňuje přístup ke všem konektorům, mikrofonu, reproduktoru, ruchovému mikrofonu, tlačítkům a 30pin Dock, respektive u iPhone 5 Lightning konektoru. V oblasti tlačítek je navíc nejen výřez pro tlačítka ale obal je i ztenčený, aby bylo možné všechny tlačítka ovládat jednou rukou tak, jako kdybyste žádný obal nepoužívali. Celkově se sice objem telefonu zvětší, ovšem to je samozřejmě daň za použitý materiál.

Thorncase_LSA

Co se odolnosti týká, stačí zřejmě jediná poznámka o tom, že bambusové prkénko na krájení používáme doma již několik let bez jediné vady na kráse. Jediné co u bambusu reálně hrozí je, že při pádu z větší výšky, bambus se zkrátka rozštípne. To však hrozí u každého obalu a bavíme se výšce při které nepřežije pád žádný plastový obal. Naopak výhodou oproti plastu je tvrdost, bambusu, díky čemuž se ani po letech používání kryt nepoškrábe. Obal tedy nejen reprezentuje, ale také skutečně chrání telefon.

Thorncase_LsA

Ať již si necháte o Thorn vyhotovit vlastní motiv nebo si koupíte obal s již jasně daným motivem, vždy budete mít originál. Bambusové dřevo je totiž v jednotlivých vrstvách jinak tmavé nebo naopak světlé a právě tyto barvy se liší obal od obalu a tak nikdy nebudou dvě pouzdra stejná. Když už jsme u možnosti nechat si vytvořit vlastní motiv, musí dostat kluci z Thorn opět pochvalu. V momentě kdy totiž založíte menší firmu nebo si chcete nechat jen pro sebe vytvořit například vizitkář s vašim logem, obvykle narazíte na problém s množstvím objednaných kusů, které se pohybují v řádu stovek. Nechat si tak udělat na zakázku například jeden vizitkář je tedy téměř nemožné. Naopak u Thorn sice za vlastní motiv připlatíte a obal vás místo 1290Kč, respektive 990Kč za čistý kryt, bude stát 1690Kč, ale můžete si nechat vyrobit pouze jeden jediný kus, o který se postará grafik, jenž do laseru nadefinuje přesné tvary vašeho loga, obrázku nebo například jména.

Thorncase_LSA

Thorn je jedinečný obal, který vás v případě že si necháte vytvořit kryt s logem vaši společnosti nebo iniciály, bude na obchodním jednání reprezentovat stejně, jako například hodinky nebo boty, na což jak jistě víte obchodní partneři dají. Jedná se o produkt, který bych se nebál nazvat luxusní a v současné době také jedinečný. Kamkoli přijdete a položíte na stůl telefon v obalu Thorn, upoutáte možná ještě mnohem víc než 300€ obalem s logem LV. Jsem rád, že i v našich končinách vznikají startupy, která mají skutečný potenciál a soustředí se na něco, co skutečně dává smysl. Obaly můžete objednávat přímo na thorncase.com. V současné době je přitom možné objednat pouzdra na iPhone 4/4S, iPhone 5 a dokonce i na iPad.

Thorncase_LSA
Thorncase_LSA

Dnes nejčtenější

.