Zavřít reklamu

To co každý očekává od Applu již nějaký ten pátek, nakonec představil Samsung. Ten na světlo světa ukázal nové inteligentní hodinky Galaxy Gear SmartWatch, které nabízí 1,63″ multi-touch displej s rozlišením 320×320 pixelů a AMOLED technologií, vestavěné reproduktory, 1,9Mpix fotoaparát v řemínku, 800Mhz procesor, 4GB paměti a 512MB RAM. Novinka slouží jako doplněk ke smartphonům a tabletům řady Galaxy, zejména pak pro Samsung Galaxy Note 3 a nový Note 10.1, hodinky je však možné používat zcela samostatně bez toho, aniž byste museli vlastnit jakýkoli telefon nebo tablet s Androidem. Samotné hodinky totiž nabízí Android 4.3 a již v době vydání nabídnou přes 70 aplikací třetích stran, včetně populárních aplikací jako je RunKeeper, MyFitnessPal, Route nebo například Evernote.

Zajímavostí je, že tentokrát je to Samsung, nikoli Apple kdo představil ekosystém pro zcela novou kategorii produktů. Vývojáři totiž získali možnost vyvíjet aplikace určené přímo pro hodinky, jenž mohou využít nejen všechny výše uvedené vlastnosti, ale také akcelometr nebo krokoměr, což využijí zejména fitness aplikace. O provoz se stará baterie s 315mAh, která nabízí životnost jeden den při skutečně aktivním používání, kdy hodinky využíváte zhruba stejně, jako svůj smartphone.

[1]Galaxy Gear-006-Set1 Front_Six

Hodinky nabídnou hlasové ovládání Voice S a možnost přijímat hovory nebo vytvářet audio i video poznámky. Právě funkce poznámek je skutečně zajímavá, přímo na zápěstí totiž můžete mít díky Samsung Galaxy Gear SmartWatch vlastní diktafon, který je neustále doslova po ruce a můžete do něho nadiktovat cokoli, co vás napadne. Pokud hodinky synchronizujete s Android zařízením, upozorní vás automaticky na aktualizace jako jsou sms zprávy, maily, hovory a tak dále. K připojení se smartphonem nebo tabletem slouží Bluetooth 4.0.

 

 

 

galaxygear

Novináři kteří se účastnili slavnostního představení měli možnsot vidět Galaxy Gear v akci. To však znamená, že již nyní najdete na řadě serverů včetně The Verge informace o velmi špatné životnosti baterie nebo o neintuitivním uživatelském prostředí a problematickém ovládání, které hodinky ruku v ruce doprovází. Pokud se ptáte jak mohou novináři uvádět, že mají hodinky nízkou výdrž baterie, když je viděli pouze na předváděcí akci, odpověď je poměrně jednoduchá. Po samotném představení byla uspořádána tisková konference a i když Samsung uvádí, že hodinky vydrží při aktivním používání jeden den, již po tiskové konferenci nešlo na většině hodinek které byly pro novináře k dispozici zapnout fotoaparát a to z důvodu nízké kapacity baterie, která jak hodinky upozornily bude brzy vybitá.

Galaxy Gear_003_dynamic_mochagray

Co je naopak potěšující je fakt, že Gear budou k dispozici v šesti různých barvách, které nesou označení Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold a Lime Green. Samsung Galaxy Gear se začnou prodávat 25. září 2013 a budou k dispozici ve více než 140 zemích světa. Cena je stanovena na 299$, tedy na zhruba 6500Kč u našich prodejců. To je cena za kterou sice nekoupíte příliš kvalitní klasické hodinky, na druhou stranu se jedná o cenu, která je poměrně vysoká na to, že se jedná spíše o doplněk než o samostatný přístroj a většina uživatelů bude brát Gear spíše jako něco, co synchronizuje se svým Android telefonem.

Dnes nejčtenější

.