Zavřít reklamu

Apple získal další patent, který se tentokrát týká specifického odemknutí iOS zařízení. V současné době mají uživatele možnost odemknout telefon buď pomocí běžného Slide to Unlock gesta nebo pomocí zadání čtyř místného číselné kódu, případně pomocí složitějšího hesla. Všechny tyto odemknutí přístroje však vedou ke stejnému režimu ve kterém může uživatel dělat vše, co nemá zablokováno pomocí rodičovského zámku.

Pokud tedy nepoužíváte rodičovský zámek, po odemknutí přístroje s operačním systémem iOS máte možnost pracovat se všemi službami a využít všech možností svého zařízení. Nový patent však popisuje různé gesta pro odemknutí přístroje do různých režimů. To znamená, že například zatím co pomocí Slide to Unlock se uživatel dostane pouze do základní nabídky, kdy může spouštět například pouze hry, pomocí dalšího specifického gesta již získává přístup ke všem aplikacím v iOS.

Uživatele si mohou definovat vlastní gesta stejně tak jako skupiny aplikací a služeb, ke kterým po zadání daného gesta na zamknuté obrazovce telefonu získají přístup. To znamená, že si můžete definovat například gesto ve tvaru písmenka „V“, po jehož zadání se dostanete kompletně ke všem službám tak jako nyní. Naopak děti po zadání slide to unlock získají přístup jen ke hrám. Další možností je pak nadefinovat si gesta, která otevřou rovnou konkrétní aplikaci. Pokud tedy například na zamknuté obrazovce vytvoříte gesto ve tvaru písmena S, odemknou se zprávy jako SMS a rovno use daná aplikace pro SMS spustí. Apple tak pomocí tohoto patentu umožní uživatelům vytvořit různě omezené nebo neomezené přístupy k iOS bez nutnosti používat rodičovský zámek, který je do jisté míry omezující i pro samotného majitele zařízení, nejen pro jeho děti.

13
13

*Zdroj: appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.