Zavřít reklamu

Na WWDC 2013 nás Apple nesmierne potešil, keď predstavil novú verziu Mac Pro, ktorá je až 8-násobne menšia oporti stávajúcemu modelu. Okrem toho, že nový Mac Pro definoval budúcu éru profesionálneho desktopu, nenápadne nám definoval svoju budúcnosť. Ako iste viete, na konci minulého roku sme sa dočkali dizajnovej aktualizácie iMac, a tento rok sa bude jednať o Mac Pro. Apple nám však tají, že pripravuje nový Mac mini.

A ćo by teda mohol nový Mac mini ponúkať? Už teraz je Mac mini minimalistický a zároveň výkonný, a tým pádom je unikátny. Svoju unikátnosť si však musí zachovať aj v budúcnosti a jeho budúcnosť nespočíva len v aktualizácii hardvéru. Je pravda, že sa stretneme s procesorom Haswell, 8GB RAM a vstavanou pamäťou. Apple však očividne prestupuje na superrýchle úložisko PCIe Flash, ktoré ponúka prenosovú rýchlosť až 1,25GB/s. A presne také môžeme očakávať v najlacnejšom Macu, aký kedy existoval. Tieto minimalistické zmeny vśak Applu dovolia predstaviť prístroj, ktorý môže byť ešte tenší, menší a krajší. Viete si predstaviť niečo, čo by svojimi rozmermi odpovedalo 1/3 nového Mac Pro? To je prosím, nový Mac mini. Krása a výkon na jednom mieste. Alebo môže nový Mac mini vyzerať inak? Môže. Jony Ive však vytvorí jeden z najmenších, a vo svojej kategórii jeden z najvýkonnejších počítačov vôbec.

Apple opäť zdôrazní Thunderbolt a tak v počítači môžeme počítať s 128 a 256GB PCIe úložiskami. Samozrejme, o zvyšok sa musia postarať samotní používatelia s pomocou externého úložiska, Mac mini je však konzumným zariadením a tak sa netreba ćudovať o niečo slabšiemu hardvéru, napríklad na úrovni MacBook Air s procesorom Haswell. Tu sa konieckoncov neočakáva, že by Mac mini používali používatelia s náročnými požiadavkami na úložisko, a tak by 128GB v základe dávalo zmysel.

Dnes nejčtenější

.