Zavřít reklamu

Některé aplikace Allianz pojišťovny jsme již v minulosti recenzovali a tak když se dostala do iTunes App Store aplikace Na cesty s Kolbabou, věděli jsme že stojí za to se na ní podívat. Samotná aplikace nabízí v podstatě tři hlavní části. Tou první je interaktivní mapa celého světa, druhou část poté zastupuje sekce Rady a pomoc, kde se dozvíte vše důležité o situacích, které vás mohou na cestách potkat a pokud již vyrazíte za hranice domoviny, hodí se sekce s možností sjednání cestovního pojištění přímo v aplikaci. Pojďme se tedy postupně podívat na to, co nová aplikace od známé pojišťovny nabízí.

Základní částí je již zmíněná mapa, na které vidíme u jednotlivých států interaktivní body. Po označení daného bodu se okamžitě zobrazí všechny potřebné informace o dané zemi, jako je například počet obyvatel, rozloha, měna, průměrná teplota v jednotlivých obdobích roku a další informace. Co je však podstatné, že kromě informací, které v dnešní době nabízí již řada aplikací nebo knih, nalezneme v aplikaci Na cesty s Kolbabou také informace o silničním provozu a užitečné rady, které se řízení v daném státě týkají. Dozvíte se tak například, že na Kubě si můžete půjčit auto a řídit až v době kdy jste starší 21 let a to i v případě, kdy v ČR/SR vlastníte řidičský průkaz nebo, že bezpečnostní pásy v této krajině používat nemusíte. Právě tyto informace jsou skutečně hodnotné a můžete se na ně obrátit kdykoli, kdy si chcete v nějaké cizí zemi půjčit auto a projet se po okolí.

Pokud toho o dané destinaci příliš nevíte, máte možnost přímo v aplikaci spustit a uložit si reportáž ve formě podcastu od cestovatele Jirky Kolbaby, které připravil ve spolupráci s rádiem Impuls. Krátké, ale zajímavé vyprávění, které nese podobu audio podcastu jistě zaujme a přinese během pár minut ty nejzásadnější informace o dané krajině. Seznam destinací i podcastů se bude neustále doplňovat, takže zábavného a informativního obsahu bude dost. V této sekci vidíte stejně jako v celé aplikaci vše velmi rychle a především pak přehledně. Informace o dopravě nebo čemkoliv jiném si díky poměrně velkému písmu můžete pohodlně přečíst i v době, kdy již usedáte za volant na ne zrovna nejrovnější silnici na světě.

IMG_5947
IMG_5944

V další sekci aplikace, takzvaných Radách a pomoci naleznete přehled všech důležitých odpovědí na otázky, které se mohou během cestování naskytnout. Zjistíte tak co dělat například v případě kdy ztratíte cestovní pas nebo když se stane nehoda v cizí krajině a vy patříte mezi její účastníky. Jedná se nejen o všeobecné rady, ale samozřejmě také o rady spojené s pojištěním a dozvíte se tak jaké údaje si máte na místě nehody poznamenat, do kdy ji je potřeba nahlásit a tak podobně, zkrátka informace které v současné době již nenaleznete ani na asistenčních kartičkách pojišťoven, které nejnověji dávají cestovní společnosti přímo do voucheru a mohou se přitom hodit. Sekce s radou a pomocí je navíc jako jediná dostupná také v offline režimu, což se jistě hodí zejména v zahraničí, kde si většinou internet v mobilu neplatíme. Škoda jen, že informace o jednotlivých zemích, které se také hodí i na cestách jsou dostupné pouze v době, kdy jste připojeni k internetu. Věříme, že při dalším updatu aplikace na toto budou vývojáři myslet.

IMG_5945
IMG_5946

Protože se jedná o aplikaci, kterou vyvíjela přímo pojišťovna, je součástí aplikace také možnost přímého sjednání cestovního pojištění. Stačí vyplnit destinaci, do které máte namířeno, vyplnit další údaje jako jepočet osob, doba po kterou se v zemi zdržíte a tak dále a následně již jen nechat vypočítat cenovou nabídku. Pokud se vám zdá cena zajímavá, máte možnost si pojištění sjednat, navíc s 15 % slevou díky této aplikaci.. Ve fázi objednávky zadáte všechny své osobní údaje a zvolíte možnost pokračovat až k platbě. Pojištění je tedy možné sjednat i v době, kdy již čekáte na odlet svého letadla. Pro ty, kteří často cestují, nabízí aplikace možnost uložení osobních údajů a následné sjednání cestovního pojištění je doslova už jen otázkou pár kliků. Aplikace je další z řady těch, které dokazují, že marketing v mobilních aplikací může mít smysl, ale jen když uživatelům nabídne něco navíc – třeba ve formě zábavy, užitečných informací a také slevy.

IMG_5950
IMG_5949

Dnes nejčtenější

.