Zavřít reklamu

Nová aplikácia Počasie v iOS 7 sa značne odlišuje od všetkých predchádzajúcich, a tentoraz si berie veľkú inšpiráciu z aplikácie Yahoo! Weather. Apple však aplikáciu obohatil o veľmi zaujímavé animácie počasia, a tak sa niektorí užívatelia iOS 6 a starších zariadení sťažujú, že prístup k takejto aplikácii nemajú. Nuž, aj na to je tu aplikácia. Istý vývojár sa rozhodol inšpirovať práve operačným systémom iOS 7 a priniesol tak veľmi zaujímavú odpoveď na Počasie, tentoraz pre všetkých používateľov iOS 6.0 alebo novších verzií systému.

Nová aplikácia nesie pomenovanie Aero, a zakúpiť si ju môžete iba za 89 centov. Aplikácia si berie značnú inšpiráciu z tej na iOS 7 a to vidíme už po spustení aplikácie. Aplikácia totiž ponúka veľmi čisté užívateľské prostredie, ktoré sa farebne prispôsobuje času v lokalite. Čas je navyše možné vidieť na vrchu obrazovky spolu s dvojicou tlačidiel. Ľavé tlačítko predstavuje odkaz na nastavenia, ktoré sa celkom svižne vysunú z ľavej časti obrazovky. Tu si môžu používatelia všimnúť, že aplikácia používa tie isté posuvníky ako iOS 7, avšak tentoraz sú v oranžovej farbe.

Aplikácia je celkom inteligentná a pretože využíva lokalizačné služby, pri jej používaní sa nestane že nájdete dvakrát tú istú (alebo podobnú) lokalitu v ponuke. Pokiaľ sa totiž nachádzate v určitom okruhu od mesta, aplikácia jednoducho odmietne pridať ho do svojej ponuky. Očakáva totiž, že ak sa nachádzate napríklad 20 kilometrov od Bratislavy, počasie tu bude veľmi podobné. Toto však nie je hlavná výhoda aplikácie. Za jednu z najväčších zaujímavostí osobne považujem aktualizovanie stavu počasia v pravidelných intervaloch, konkrétne každých 30 minút. Aktuálna teplota sa pritom ukazuje na domovskej obrazovke, vďaka čomu je táto aplikácia akýsi miniatúrny widget. Aplikácia postupne získava aktualizácie stavu počasia, a tak môžu mať majitelia zariadení so starou batériou problémy. Osobne som si ich však behom používania všimol iba minimálne.

aero-1

Keď už vravíme o starších zariadeniach – Pokiaľ ste sa tešili, že sa grafické efekty dostanú aj na iPhone 3GS, ostanete sklamaní. Počasie tu nie je vôbec animované, a tak uvidíte iba statické pozadie. Pokiaľ však chcete aplikáciu používať ako widget, určite sa to oplatí. Stav teploty sa zobrazuje aj na domovskej obrazovke iPhone 3GS, vďaka čomu už používatelia nie sú nútení otvárať aplikáciu či notifikačné centrum. Vo vnútri aplikácie nájdeme aj hodinovú predpoveď. Na to je však potrebné klepnúť na znak hodín v pravom hornom rohu obrazovky. Detailná predpoveď ale ukazuje informácie na najbližšie tri dni, narozdiel od ostatných aplikácií.

Osobne si myslím, že najväčším dôvodom pre kúpu tohto počasia je funkcia živej ikonky. Dizajn aplikácie môže byť pre niekoho veľmi zaujímavý, a určite sa nájdu fanúšikovia iOS 7, ktorí používajú staršie zariadenia. Pokiaľ vám však záleží na vzhľade aplikácie, určite by som siahol po bezplatnej alternatíve – Yahoo! Weather, ktorá prináša veľmi nádherný dizajn a bezpochyby je tou najkrajšou aplikáciou na sledovanie počasia, akú som kedy videl. Bezplatná voľba v podobe Yahoo si ale žiada svoju obeť – nejedná sa o živú ikonku, a tak sa budete musieť pozrieť dovnútra aplikácie, aby ste zistili stav počasia. Na jej pozadí ale uvidíte krásnu fotografiu mesta, ktoré práve hľadáte.

aero-2

Dnes nejčtenější

.