Zavřít reklamu

Zakladatelia svetoznámeho serveru YouTube sa rozhodli zájsť s mobilným videom ďalej a preto dnes vydali na iPhone svoju novú aplikáciu, ktorá nesie meno MixBit. Tento nový program je v skutočnosti akýmsi mobilným klientom pre iPhone, ktorý umožní nahrať a upraviť video, ktoré chcete zdieľať so svetom. Vývojári sa totiž rozhodli, že nevytvoria iba obyčajnú aplikáciu, ale okamžite vytvoria sociálnu službu podobnú Instagramu. Od Instagramu sa však líši tým, že na MixBit užívatelia nenahrávajú fotografie, ale videá, ktoré vytvoria.

Nemusíme sa tak potom čudovať, že od vás bude aplikácia skôr či neskôr vyžadovať registráciu. Registrácia je ale veľmi rýchla a všetko čo stačí, je iba zadať e-mail a heslo, a následne potvrdiť váš účet cez správu, ktorá vám do niekoľkých sekúnd príde na e-mail. Veľmi ma na aplikácii potešilo, že využíva veľmi intuitívne ovládanie, a ovládacie prvky tak nebudú zavadzať na obrazovke. Služba v súčasnosti nahráva videá s pomerom strán 16:9 a s rozlíšením 640 x 360 pixelov. Pre nahrávanie v ležatej polohe zariadenia stačí, aby používateľ držal obrazovku po celý čas nahrávania. Takýmto spôsobom môže používateľ nahrať až 256 klipov, pričom každý z nich môže trvať 16 sekúnd. Prakticky to znamená, že pomocou MixBit dokáže používateľ nahrať približne 68-minútové video. Toto video môže ďalej upravovať podľa svojej potreby, avšak funkcie sú pomerne malé. Užívatelia môžu zmeniť scenár, zostrihať jednotlivé klipy, duplikovať ich a prípadne mazať. Pokiaľ je to však potrebné, môžu importovať video a fotky zo zariadenia.

mixbit-iphone

Úprava videa je skutočne jednoduchá a po dokončení ho môžete zdieľať so svetom. Paradoxne sa zakladatelia YouTube rozhodli zmazať možnosť zdieľať video cez YouTube, a tak ho môžeme zdieľať iba cez web MixBit, Facebook, Twitter a Google+. Mimochodom ak sa rozhodnete sledovať video priamo v MixBit, vývojári implementovali na web špeciálny kód, ktorý prispôsobí farby okolia tej farbe, ktorá na video najviac prevláda, respektíve prevláda na rohoch videa. Aplikácia je dostupná zadarmo, a používať ju môže absolútne každý, kto má systém iOS 6.0 alebo novší. Aplikáciu si môžete stiahnuť v odkaze. MixBit vyjde už za pár dní aj na Google Play pre Android.

mixbit-pc

Dnes nejčtenější

.