Zavřít reklamu

Před nedávnem jsme si ji jednu externí baterii od společnosti PQI představili, ta nabízela úctyhodnou kapacitu 7800mAh, což se však pochopitelně odrazilo také na velikosti a váze samotné baterie. Tentokrát se z váhy 195 gramů a kapacity 7800 mAh přesuneme o patro níže a to jak váhově, tak samozřejmě také kapacitně. Novinka která se právě v těchto dnech dostává na náš trh nabízí 3300 mAh a nese taktéž označení PQI i-Power. Nižší kapacita samozřejmě výrobcům umožnila taktéž nabídnout nižší váhu, která je nyní pouhých 95 gramů s rozměry jen o něco většími než nabízí iPhone, ovšem s tím, že baterie je skoro stejně tenká jako iPhone.

I přes tyto skutečně malé rozměry a nízkou váhu dokáže nabídnout PQI kapacitu 3300 mAh, která bohatě stačí na dvojnásobné dobití iPhone s tím, že si ještě můžete nabít například iPod shuffle. Baterie se díky svému tvaru vejde skutečně do každého batohu nebo přímo do kapsy a její váha ji přímo předurčuje pro lidi, kterým záleží na každém gramu. Pokud se tedy chystáte na vysokohorskou turistiku, chcete sjíždět divokou řeku nebo se vám zkrátka nechce nosit zbytečné gramy navíc, rozhodně je PQI i-Power zajímavou možností. Většině uživatelům navíc bude dvojnásobné nabití telefonu nebo iPodu bohatě stačit, pokud však chcete nabíjet také iPad nebo iPad mini, je potřeba se poohlédnout po těžším kalibru v podobě PQI s kapacitou 7800 mAh.

PQI_3300

Jak jsme již u společnosti PQI zvyklí, nikde nic nevrže a i když je obal baterie kvůli ušetření na váze vyroben kompletně z plastu, nepůsobí vůbec lacině. To je dáno zejména použitím matného polykarbonátu, který vypadá moderně a navíc na první pohled také poměrně kvalitně. Baterie nabízí dvojici USB partů s tím, že Micro USB port slouží na nabíjení samotné baterie pomocí přiloženého plochého USB kabelu, který je navíc možné zasunout do poutka, jímž je baterie vybavena. V případě kdy chcete z baterie něco nabíjet, je k dispozici standardní USB port, do kterého připojíte jakýkoli kabel je potřeba a můžete tak nabíjet cokoli, co umožňuje nabíjení pomocí USB.

PQI_3300

Jistou garancí kvality nabíječky je také produktové pojištění na 10 000 000$, ze kterého vám bude vyplacena škoda v případě, kdy nabíječka poškodí některé za vašich zařízení. PQI si však může být téměř stoprocentně jisto, že se s poškozenými produkty nesetká, baterie typu Li-Pol, která je použita v externí baterii PQI i-Power totiž nabízí také ochranný obvod, který zajistí, že nemůže nastat zkrat nebo přepětí. Pokud potřebujete nabíjet již zmíněné tablety nebo vám zkrátka dvojnásobné nabití iPhone nestačí, můžete se podívat většího sourozence PQI s kapacitou 7800 mAh v recenzi přímo zde. Pokud naopak nechcete utrácet, ale přece jen se vám líbí pocit jistoty, že v případě nouze můžete baterii iPhone alespoň jednou nabít, pak je pro vás za 9,99€ řešením baterie TnB, jejíž recenzi najdete zde.

  • PQI i-Power 3300 si můžete zakoupit přímo zde (CZ)
  • PQI i-Power 3300 si můžete zakoupit přímo zde (SK)
PQI_3300

Technická specifikace

  • Výstup: Standardní USB Model-A 5V 1A
  • Vstup: Micro USB Model-B 5V 1A(max)
  • Kapacita: 3300mAh
  • Rozmery: 130 x 67 x 10.7mm
  • Hmotnosť: 95g
  • Prevádzka: -10ºC ~ 40ºC

Dnes nejčtenější

.