Zavřít reklamu

Apple až doteraz s výnimkou Mac Pro nepredstavil absolútne žiadny nový produkt, a tak sa postupne objavujú prvé obavy o tom, či tento rok vôbec uvidíme niektoré veľmi očakávané produkty. Medzi najočakávanejšie iOS zariadenia v tomto roku pritom všeobecne patrí iPad 5. generácie, iPad mini s Retina displejom a nový model Apple TV s podporou hier a aplikácií z App Store. Očakávania u každého z týchto produktov sa odvíjajú aj od množstva leakov, ktoré mu predchádzali a tak vieme vyvodiť pravdepodobnosť, že daný produkt vyjde práve na jeseň / podzim.

iPad 5. generácie – Existuje 100% šanca, že sa tak stane. Apple v minulom roku značne posunul produktový cyklus iPadu o 6 mesiacov, vďaka čomu už nové tablety nebudú vychádzať na jar, ale vždy koncom roku, súčasne s iPhone, iPodmi, Macmi a ďalšími zariadeniami. Piaty iPad bude predstavený určite, no ani tak nie je známe, čo vlastne tento produkt prinesie. Je verejným tajomstvom, že prístroj ponúkne vzhľad a lá iPad mini, no o jeho vnútornostiach môžeme iba špekulovať. Jedny špekulácie vravia, že zmena bude iba v dizajne a Apple zachová ten istý čip, ktorý už dnes nájdeme v iPade s Retina displejom. A6X, 1GB RAM a minimálne 16GB úložiska je to, v čo veríme aj my.

iPad mini s Retina displejom – Šanca, že sa tak stane, je 65%. Aj keď je viac než zrejmé, že Apple predstaví druhú generáciu iPad mini, vôbec nevieme, či tento prístroj ponúkne Retina displej alebo ho uvidíme až u ďalšej generácie. Podľa doterajších správ by mal ale Apple predstaviť alternatívnu generáciu, ktorá ponúkne upravený dizajn, a výkonnejší hardvér. V záujme zachovania ceny produktu by však bolo pre Apple jednoduchšie, keby v najbližšej dobe vynechal displej s vysokým rozlíšením a počkal, až klesne cena ostatného hardvéru. Až potom dokáže predstaviť prístroj s Retina displejom tak, aby ho dokázal ponúkať za menej ako 350€.

Apple TV 4. generácie – Jedným z dlhodobých prianí používateľov Apple TV je fakt, že by mohla táto krabička ponúknuť prístup k iTunes App Store, a tým pádom aj k hrám a ako-takému úložisku. Jeho produkt by však podľa najnovších správ mal priniesť prekvapenie v podobe živého vysielania, o ktoré by sa postarali predovšetkým samotné káblové televízie a distribútori. Medzi nich by mali tentoraz patriť Time Warner Cable, Walt Disney Company a niekoľko ďalších. Aká je šanca, že sa stretneme s novou Apple TV? 50%.

*Zdroj: Stabley Times

Dnes nejčtenější

.