Zavřít reklamu

Po dlhšej dobe sa stretávame s ďalším produktom spoločnosti Harman Industries, a tentoraz sa nebude jednať o nič iné ako o dokovaciu stancu. Pretože sa aj ostatné spoločnosti museli posunúť vpred, JBL OnBeat Rumble patrí medzi produkty, ktorý je plne prispôsobený pre tie najnovšie zariadenia s konektorom Lightning. Hneď na úvod poteší fakt, že toto zariadenie je kompatibilné skutočne so všetkými Lightning zariadeniami, a tým pádom je v zaručená plná kompatibilita s tabletmi iPad a iPad mini.

Prvú vec, ktorú na tomto produkte uvidíme, je jej dizajn. JBL si vzalo inšpiráciu zo svojej farebnej schémy, a preto sa netreba diviť tomu, že sa OnBeat Rumble ponáša v kombinácii čiernej a oranžovej. Práve vďaka týmto farbám a modernému tvaru sa môže zazdať, že produkt čiastočne imituje Bugatti Veyron Super Sport. Samotný vzhľad napovedá tomu, že produkt nie je určený na bežné domovské počúvanie, ale je určené skôr na párty. Na prednej strane zariadenia môžeme nájsť ovládací panel s prídavnou možnosťou ovládania basov. Aj keď je toto zariadenie prispôsobené pre Lightning konektor, stále netreba zabúdať ani na sériu portov na zadnej strane. Na nej nájdeme USB port, vďaka ktorému je možné používať prístroj aj so staršími zariadeniami s 30-pin konektorom. Okrem toho je možné pripojiť sa k zariadeniu aj pomocou Bluetooth, a tak je zaručená aj podpora pre úplne iné zariadenia, napríklad pre MacBook. Pripojenie cez Bluetooth je navyše obohatené o funkciu Harman TrueStream, ktorá sa postará o čo najlepšiu kvalitu streamovaného zvuku.

RumbleOrg_iPadMini_sq_004_wht_dv480x480

Veľký palec hore patrí Harmanu za prispôsobenie svojho produktu pre rôzny softvér. Okrem toho, že je možné spustiť hudbu štandardne z iOS zariadenia, je tu aj naďalej možnosť využívať aplikáciu JBL MusicFlow, vďaka ktorej je možné dodatočne upravovať ekvalizér priamo na obrazovke vášho iPhone či iPadu. Aplikácia je dostupná pre obe zariadenia úplne bezplatne a hneď na úvod vás prekvapí svojim dizajnom. Prívetivý dizajn si ceníme predovšetkým na obrazovke iPadu, kde vyzerá táto aplikácia veľmi odlišne oproti pôvodnej iOS aplikácii Hudba. Aplikácia vyžaduje operačný systém iOS 4.3 alebo novší, vzhľadom k dnešnej dobe si ale myslím, že túto podmienku spĺňa každé zariadenie. Tu však kompatibilita nekončí, a pokiaľ ste DJ, určite oceníte plnú kompatibilitu OnBeat Rumble s aplikáciou djay od Algoriddim. Či ale táto kompatibilita ostane zachovaná aj v druhej verzii aplikácie, djay 2, nie je momentálne známe. Samozrejmosťou je nakoniec možnosť streamovania zvuku z ostatného softvéru, napríklad zo Skype, YouTube či zo služby Deezer.

RumbleOrg_iPadMini_sq_003_wht_dv480x480

Pokiaľ ste uvažovali nad tým, že na domáce použitie použijete práve OnBeat Rumble, poradím vám. Pre tento prípad sa omnoho viac hodí produkt JBL OnBeat Venue, prípadne JBL OnBeat Mini. Tieto dve dokovacie stanice sú skutočne určené na to, aby ste s nimi ozvučili váš byt. V prípade Rumble však určite nebudete dostatočne spokojní, kým ho nepoužijete na párty. Práve na tie je totiž OnBeat Rumble určený, a tým, že by ste ho používali na doma, ho jednoducho podceníte. Produkt ponúka veľmi hlasný, a zároveň veľmi kvalitný zvuk s dôrazom na basy. Tie je možné kedykoľvek upravovať podľa potreby, či už pomocou fyzického ovládaču alebo pomocou aplikácií, ktoré sú pre Rumble prispôsobené. Kvalite zvuku napomáha predovšetkým 50-wattový zosilovač, ako aj dvojica basových výstupov na zadnej strane. Tie sa nachádzajú vedľa série jackov, medzi ktoré patrí aj Aux-In konektor. V konečnom dôsledku sa teda jedná o reproduktory, ktoré dokážu veľmi bohate a rýchlo ozvučiť domácu párty, nehľadiac na to, či sa rozhodnete hudbu na nej mixovať alebo jednoducho prehrávať z hudobnej kolekcie.

  • JBL OnBeat Rumble si můžete zakoupit přímo zde (SK)
RumbleOrg_sq_001_dv480x480

Dnes nejčtenější

.