Zavřít reklamu

V období dovolených a pro mnoho z našich mladších čtenářů také prázdnin je čas na věci, které během zbytku roku nemáme kdy udělat. Pokud jste tedy přemýšleli již dávno nad tím, že si vytvoříte vlastní webové stránky, které budou například prezentovat vás osobně nebo na nich budete nabízet zboží k prodeji, rozhodli jsme se, že vám usnadníme cestu. Podívali jsme se na nejpopulárnější služby na světě, pomocí kterých nejen že snadno, mnohdy dokonce pomocí drag and drop, vytvoříte vlastní webové stránky, ale rovnou je také publikujete na internet.

To vše samozřejmě zcela zdarma. Veškeré níže popsané služby nabízí publikaci a vytvoření webových stránek pomocí šablon zcela zdarma a to včetně domény druhého řádu. Pokud se následně rozhodnete, že vám již zdarma dostupné množnosti nedostačují, stačí jednoduše upgradovat na placenou variantu. Vytvořit webové stránky pomocí níže popsaných služeb dokáže skutečně prakticky kdokoli, kdo má alespoň minimální zkušenosti s počítačem bez rozdílu toho, zda používá PC nebo Mac.

Wix
Jednou z celosvětově nejpopulárnějších služeb pro vytvoření webových stránek, jejichž design a programování vás nebude stát ani korunu je Wix. Služba založena na tvorbě Flash webů spočívá především v tisících nejrůznějších šablon, které je možné editovat. Zajímavostí je, že Wix umožňuje vytvořit kromě osobních stránek také online obchod, mobilní verzi vašeho webu nebo stránku na Facebooku. Stránky pomocí Wix vytvoříte zcela zdarma a při standardní registraci při které nic neplatíte získáte možnost editovat tisíce zdarma dostupných šablon, které následně můžete nahrát na 500Mb prostor, který je vám plně k dispozici. Svoji stránku následně nahrajete na doménu druhé úrovně s tím, že můžete automaticky začít sledovat návštěvnost pomocí Google Analytics. Pokud chcete pro svůj web neomezené množství stránek nebo například kvalitnější hosting, můžete updatovat na Premium účet a zaplatit přímo pomocí PayPal. Službu Wix můžete začít využívat přímo zde.

wix

WebStarts
Podobné služby jako Wix umožňuje také WebStarts.com ovšem s tím rozdílem, že bezplatná verze vašeho webu může obsahovat maximálně 5 stránek, které musíte nahrát na 10MB uložiště a měsíčně nesmí trafik přesáhnout 5GB. To znamená, že pokud přenesete více než 5GB dat za měsíc, které načtou vaši návštěvníci, webové stránky se přestanou do následujícího měsíce zobrazovat nebo jste nuceni přejít na placenou verzi. Řešení WebStarts je tak vhodné zejména pro osobní stránky u kterých však musíte počítat s tím, že se zobrazuje na pozadí reklama na WebStarts.com. Největší výhodou WebStarts oproti například Wix jsou další placené varianty hostingu, které jsou již nějakou tu dobu za 50% cenu oproti standardním cenám a tak například 5000MB hosting s trafikem 100GB měsíčně získáte již za sedm dolarů. Službu WebStarts můžete začít využívat na www.webstarts.com.

WebStarts

Wopop
Služba s názvem Wopop.com bude zajímat především ty, kteří chtějí na internetu začít podnikat formou internetového obchodu. Služba totiž zdarma nabízí množství šablon zaměřených na elektronické obchody, které je navíc díky skutečně povedenému Drag and Drop rozhraní možné zaplnit pouze tím, že ze svého disku přímo do internetového prohlížeče přetáhnete fotografie. Bohužel webový prostor je opět omezen a to tentokrát na rovných 100MB. Zajímavostí je však fakt, že Wopop.com neomezuje přenesená data. Službu Wopop můžete začít využívat přímo zde.

wopop

Moonfurit
Zajímavá služba s názvem měsíční ovoce nabízí množství kreativních šablon, které lze poměrně snadno modifikovat k obrazu svému. Základní balíček, který je pochopitelně dostupný zdarma nabízí jednu webovou stránku, na které může být maximálně 15 podstránek. Ty se však musí vejít do 20MB prostoru a měsíčně nesmí přesáhnout 1GB přenesených dat. Zajímavostí je, že jakmile vytvoříte vlastní stránku, jednoduchým kliknutím myší získáte také optimalizovanou mobilní verzi pro prohlížení například z iPhone. V základní verzi však musíte počítat také s tím, že neexistuje zákaznická podpora. Pomocí Moonfruit.com bylo vytvořeno již více než šest milionů webových stránek. Moonfruit slibuje v případě e-shopu, že jeho od chvíle kdy se registruje do chvíle než můžete prodat první kus svého produktu, neuplyne déle než 10 minut. Službu Moonfruit.com můžete začít využívat přímo zde.

moonfruit

Web Start Today
Pokud nechcete být omezeni žádným limitem a chcete mít zdarma dostupnou také 24/7 podporu, je zde možnost i pro vás. Musíte však počítat s tím, že na svých stránkách nezbohatnete. Služba Web Start Today vás totiž sice ničím nelimitujete a můžete využít neomezené uložiště pro své data, získáte zdarma také doménu druhého řádu nebo například neomezený měsíční trafik. Problém je v tom, že musíte počítat se zobrazením reklam na svých stránkách. K dispozici jsou šablony, které již sami upozorní na místa, kde bude vložena reklama. Z reklamy nic nezískáte, je z ní placen provoz služby. Pokud však chcete své stránky využívat pouze pro nekomerční účely, jedná se o službu která vás nebude skutečně ničím omezovat. Službu webstarttoday.com můžete začít využívat na www.webstarttoday.com.

webstarttoday

Snap Pages
Služba Snap Pages vás omezí na jednu osobní stránku, která může mít pět podstránek na 1GB prostoru. Co je však velice zajímavé je rozhraní, pomocí kterého vytváříte svůj web. Stačí když zobrazíte šablonu v internetovém prohlížeči a následně již pouze pomocí funkce Drag and Drop přetáhnete všechny potřebné obrázky z disku přímo do šablony. Zajímavostí je, že pokud počítáte s velkou návštěvností svých stránek nebo chcete nabízet vašim návštěvníkům například fotografie ve vysokém rozlišení, nemusíte se bát žádného omezení ze strany přenesených dat. Pokud se navíc rozhodnete přejít na placenou verzi, která nabízí oproti zdarma dostupné variantě kromě 10GB prostoru navíc také řadu dalších výhod, můžete si ji vyzkoušet zcela zdarma na jeden měsíc. Službu Snap Pages můžete začít využívat přímo zde.

snappages

Doomby
Doomby je zde služba, která je zřejmě nejzajímavější variantou ze všech možností, jak vytvořit zdarma vlastní webové stránky pro ty, kteří plánují vytvořit velký počet vlastních webů. Doomby.com totiž nabízí ve srovnání s ostatními službami neomezené možnosti v počtu webových stránek které můžete vytvořit. Musíte se však opět vejít do limitu místa, tentokrát do 250MB. Bohužel opět je součástí služby reklama, kterou služba dosadí na vaše stránky. Za příplatek pak můžete reklamu ze stárnek odstranit a získáte také další prostor pro vaše webové stránky. Součástí je samozřejmě množství nejrůznějších šablon z nichž některé jsou zdarma, zatím co jiné jsou k dispozici pouze za poplatek. Službu Doomby můžete začít využívat přímo zde.

screenshot-index-1

Yola
Služba společnosti Yola je jednou z těch nejzajímavějších. Nabízí totiž možnost vytvořit až pět různých webových stránek s neomezeným množstvím podstránek a kvalitní zákaznickou podporou. Součástí vašich stránek je 1GB prostoru a vlastní statistiky měření návštěvnosti. Stránky samozřejmě získají doménu druhé třídy. Zajímavé je, že Yola nepřidá na vaše stránky žádné reklamní bannery, ty si však naopak můžete přidat sami a začít tak vydělávat. Služby které v základní verzi jenž nabízí Yola zdarma získáte, zřejmě nemají konkurenci. Službu Yola můžete začít využívat přímo zde.

yola

Dnes nejčtenější

.