Zavřít reklamu

S rastúcim množstvom leakov si začínam myslieť, že tento rok bude vrámci produktov iný ako tie predošlé. Kým minulý rok sme sa dočkali ohlásenia úplne nového iOS zariadenia – iPad mini, tento rok to vyzerá, že nebude predstavené žiadne úplne nové zariadenie. Časť mojich očakávaní na tento rok sa naplnila po tom, ako Apple pár dní pred konferenciou WWDC uviedol na trh odľahčený model iPod touch 5. generácie s 16GB úložiskom a bez zadnej kamery. Tento „S“ model, je prvým z tých, ktoré tento rok čakám.

Podľa fotografií a doterajších správ je zrejmé, že „S“ neminie ani jedno z tohtoročných iOS zariadení. Hneď na úvod je to telefón iPhone. Už keď minulý rok Apple predstavil iPhone 5, bolo všetkým jasné, že o rok uvidíme iPhone 5S. O ňom vieme, že si zachová takmer ten istý vzhľad, a zmeny budú iba interné. Môžeme sa však mýliť a budúci iPhone môže byť skutočne ten, ktorý prinesie čítačku odtlačkov prstov miesto tradičného tlačítka Home Button. Aj keby ju však nepriniesol, už dnes vieme, že telefón ponúkne výkonnejší procesor a kvalitnejší fotoaparát, čiže to isté, čo predávalo telefóny iPhone 3GS a 4S.  Napriek tomu ale vidíme farebných komponentov, a preto nie je vylúčené, že práve táto „S“ generácia bude v niečom odlišná.

Tretím produktom, ktorý môžeme nazvať ako „S“, je budúca generácia veľkého iPadu. Apple síce ponúkne úplne nový dizajn zariadenia, no stačí to na to, aby ho mohol nazvať úplne novým? Od úplne nového produktu sa bežne očakáva, že prinesie aj úplne nový hardvér a to zrejme prípad tohtoročného iPadu nebude. Špekulácie totiž vravia o tom, že Apple zmení vizuál svojho zariadenia, ale zachová ten istý hardvér, konkrétne čip A6X, 1GB RAM a 5-megapixelový fotoaparát. Presne rovnaké reči navyše kolujú o tohtoročnom iPhone. jednotlivé špekulácie vravia o tom, že nový iPhone opäť ponúkne procesor Apple A6, odlíši ho ale o niečo vyšším taktom, prípadne vyššou pamäťou RAM.

Posledným produktom, ktorý tento rok bude iba modelom „S“, je podľa doterajších správ iPad mini. Aj keď fanúšikovia očakávajú, že druhá generácia malého tabletu ponúkne Retina displej, hlásenia o problémoch s výrobou takéhoto displeju nás však utvrdzujú v tom, že tento rok Apple naozaj ponúkne iba výkonnejší model iPadu mini bez Retina displeju. Vrámci toho, aby zachoval aktuálnosť zariadenia, by sa mohlo jednať o prístroj s procesorom A6, 1GB RAM a 8-megapixelovou kamerou iSight. Táto medzigenerácia by spôsobila, že Apple získa dostatok času na to, aby stihol pripraviť skutočnú druhú generáciu. Naša redakcia preto očakáva scenár z minulého roku, kedy Apple predstavil dve nové generácie iPadu s polročným odstupom.

iPhone 5S

Dnes nejčtenější

.