Zavřít reklamu

Ako blesk z jasného neba dnes Apple predstavil ďalšiu verziu svojho profesionálneho hudobného programu Logic Pro, ktorý nesie pomenovanie Logic Pro X. V poradí už desiata verzia programu ponúkne nové používateľské prostredie vhodné pre muzikantov, a zároveň po jeho boku pribúda množstvo nových inštrumentov a efektov do hudobnej kolekcie. Jednou z nových revolučných funkcii, ktorú bude budúca verzia Logic Pro obsahovať, je Drummer, teda automatická služba, ktorá automaticky prehráva a komponuje basy v tvorenej skladbe. Tieto basy je ďalej možné upravovať, či už manuálne alebo z predvolených návrhov.

Druhou novinkou úplne nového Logic Pro X je funkcia Flex Pitch. Táto funkcia nielen, že umožní editovať výšku nahrávky, ale efektívne umožní napraviť rozladený zvuk v ktorejkoľvek pasáži nahrávky. Okrem toho je vďaka nej možné úplne zmeniť skladbu, čím sa bude úplne odlišovať od originálu. V tomto prípade sa totiž manipuluje so samotnými notami, ktoré Logic Pro X vopred analyzuje. Inovatívna je aj funkcia Track Stacks, ktorá umožní organizovať jednotlivé hudobné stopy do skupín. Smart Controls nakoniec umožní naraz manipulovať s viacerými pluginmi a parametrami. Nová verzia Logic Pro X okrem iného prináša deväť úplne nových MIDI pluginov, ktoré je možné automaticky transformovať v klávesnicu. Prítomnosť robia aj Retro Synth zvuky, ktoré pripomenú najpopulárnejšie syntetické zvuky zo 70. a 80. rokov. V konečnom dôsledku prináša táto verzia viac ako 1500 nových hudobných nástrojov a doplnkov, ktoré je možné využiť pri tvorení skladieb.

logic-remote-ipad

Táto obsiahla aktualizácia sa však netýka iba OS X, ale aj iOS. Pokiaľ vlastníte iPad a máte záujem o tvorbu hudby, aplikácia Logic Remote je určená na to, aby mohli majitelia desktopového softvéru pristupovať ku svojim skladbám a následne ich editovať, mixovať a tvoriť pomocou dotykovej obrazovky. Jedinou podmienkou je v tomto prípade WiFi pripojenie. Aplikácia bude dostupná na iTunes App Store úplne bezplatne, keďže bude slúžiť ako doplnok k desktopu. Svoju prítomnosť tvorí aj aktualizácia MainStage 3, ktorá ponúkne ešte jednoduchšie rozhranie a plnú kompatibilitu s novými funkciami Logic Pro X.

Logic Pro X a MainStage 3 budú dostupné od dnešného dňa na Mac App Store za 179,99€26,99€. Aplikácia Logic Remote je dostupná pre iPad so systémom iOS 6.0 úplne zadarmo na iTunes App Store. Apple nakoniec zverejnil hardvérové požiadavky pre novú verziu svojho softvéru:

  • OS X 10.8.4 alebo novší
  • 4GB RAM
  • Minimálne 5GB miesta na disku + 35GB pre doplnky
  • Displej s rozlíšením 1280 x 768 alebo väčším
  • 64-bitové AU (Audio Units) pluginy

logic-pro-x
drummer

Dnes nejčtenější

.