Zavřít reklamu

USA ako krajina absurdných súdnych sporov sa opäť prezentuje. A nebolo by divu, keby sa tieto spory netýkali práve Applu. Istý právnik z Tennesee sa rozhodol zažalovať Apple preto, že jeho zariadenia sú schopné zobrazovať pornografiu. Ako to dokážu? Stačí k tomu malý preklep či Autocorrect, a problém je na svete.

Právnik Chris Sevier sa stal obeťou tohto problému po tom, ako do prehliadaču Safari zadal miesto pojmu „Facebook.com“ iný, veľmi podobný pojem. Či sa jednalo o preklep, ako vraví Sevier, alebo o chybu v hlasovom ovládaní, sa zrejme nedozvieme. Žalobca však nepatrí medzi tých, ktorí Apple neznášajú. Sám v dokumente uvádza, že Apple je jeho obľúbenou spoločnosťou a že táto spoločnosť myslí prorodinne. Ako odškodné však požaduje, aby Apple automaticky aktivoval poistku, ktorá bude blokovať webové stránky, obrázky, fotografie, sochy, kresby, film, alebo iný obsah, ktorý ukazuje čo i len kúsok nahého tela, sexuálnu činnosť, či dokonca sadomasochizmus.

Poistku by bolo možné vypnúť, používateľ by ale musel kontaktovať Apple a obdržať od neho kód na vypnutie tohto režimu. Terajšia generácia je podľa neho závislá na stimulácii rovnako, ako v minulosti Sevierov starý otec na cigaretách, a to je dôvod, prečo by mal súd a Apple zasiahnuť a chrániť svojich používateľov pred takýmto obsahom.

Nakoniec vyznie zaujímavo fakt, že podľa právnika sledovanie tohto obsahu spôsobuje závislosť, a „sústavne otravuje jeho život“. Právnik tým má na mysli, že si 20-ročné ženy obľúbil viac ako svoju manželku.

*Zdroj: BusinessInsider

Dnes nejčtenější

.