Zavřít reklamu

Ako sa zdá, Apple má zrejme naozaj problémy s výrobou iPadu mini 2. generácie, a tvrdenie čínskeho portálu Economic Daily to môže potvrdzovať. Ten dnes zverejnil novú správu, podľa ktorej dodávatelia Applu nie sú schopní vytvoriť požadovaný počet Retina displejov pre toto zariadenie skôr, ako na samom konci tohto roku. Spoločnosť pritom zvažovala, že na trh uvedie nový model približne rok po uvedení prvého model, teda v priebehu posledných mesiacov tohto roku.

Práve kvôli výrobným problémom sa Apple rozhodol, že iPad mini s Retina displejom uvedie na trh až v prvom štvrťroku 2014, spolu s množstvom ďalších produktov. Spoločnosť mala pritom v pláne, že uvedie svoj počítač na trh ešte pred Vianocami, aby sa dokázala prebiť a získať tak významný podiel na tomto trhu. Napriek zmene termínu ale ostáva Apple údajne optimistický a očakáva, že si produkt zakúpi veľké množstvo používateľov. Čo sa však udeje s iPadom mini tento rok? Čínsky server uvádza, že Apple hodlá predstaviť dva nové modely iPadu mini. Zatiaľ čo prvý by mal ponúknuť Retina displej s rozlíšením 2048 x 1536 pixelov, druhý model by mal ponúkať štandardný displej s rozlíšením 1024x  768. Máme však za to, že Apple uvedie na trh iba jeden nový model, a začne vypredávať aktuálny model za nižšiu cenu, vďaka čomu by mohol získať ešte väčšie publikum.

Na druhú stranu spoločnosť DisplaySearch iba nedávno zverejnila novú správu, podľa ktorej Apple tento rok uvedie na trh druhú generáciu bez Retina displeju, a o niekoľko mesiacov neskôr, v roku 2014, tretiu generáciu s Retina displejom. Náhradná generácia, ktorú Apple predstaví tento rok, by mala obsahovať procesor Apple A6, 1GB RAM, kvalitnejší fotoaparát a tenšie telo, pričom tento prístroj bude poháňaný systémom iOS 7.

ipad-retina
*Zdroj: UDN.com

Dnes nejčtenější

.