Zavřít reklamu

Společnost Eidos uživatleům kteří používají na svém zařízení Jailbreak zrovna dvakrát nefandí. Pokud totiž nainstalujete na své Jailbreaknuté zařízení nejnovější hru z jejich dílny tedy Deus Ex: The Fall, můžete si sice hru zahrát, ale nebude vám fungovat drobnost jakou je střelba. Nemůžete tedy ze zbraní střílet, což by sice u hry typu Real Racing až tak zásadně nevadilo, ale pro akční střílečku je to poměrně zásadní problém.

Již během tutoriálu se objeví informace o tom, že uživatele s Jailbreaknutým zařízením nemůžete ve hře střílet. To co je pro běžné uživatele sympatickým krokem jak zastavit pirátství na iOS je však problém pro ty, kteří si Jailbreak nainstalovali z důvodu, že chtějí využívat některé běžně nedostupné funkce na svém zařízení, ale hru si standardně zakoupili a zaplatili. Tyto uživatele totiž společnost Eidos hází do stejného pytle jako klasické piráty, jenž hru zdarma stáhli a porušili tak licenční smlouvu.

V minulosti se sice již objevily tituly které bránili využití některých funkcí na jailbreknutých zařízeních, nikdy se však netýkalo o tak prémiový titul jako je Deus Ex: The Fall. Problém je však v tom, že hráči kteří si hru legálně zakoupili a přesto mají Jailbreak, nyní zřejmě podají žalobu na společnost, která jim znemožnila hru hrát i přesto, že za ni poctivě zaplatili. Nesmíme totiž zapomínat, že v USA oficiálně soud uznal, že Jailbreak jako takový je zcela legální.

deusexjailbreak

*Zdroj: kotaku.com

Dnes nejčtenější

.