Zavřít reklamu

Apple se vždy snažil být jednou z nejvíce tajnůstkářských společností na světě a své produkty pečlivě strážil před zraky veřejnosti. Ovšem veřejnost není pro Apple ten největší problém, právě naopak servery jako je například LsA dokáží získat pozornost lidí k novým produktům Apple ještě před jejich představení a i když často od našich čtenářů slyšíme, že přicházejí o překvapení z nových produktů, pro Apple je to vlastně reklama. Navíc podobných serverů je v každé zemi hned několik a tak má Apple o celosvětovou pozornost postaráno.

Daleko větší problém je však výroba jednotlivých komponent u největšího rivala, kterého Apple má. Řeč je samozřejmě u Samsungu, který se v posledních letech stal klíčovým dodavatelem komponent pro produkty společnosti Apple. Problém je v tom, že i když budeme hodně naivní a představíme si situaci, kdy by neměl Samsung ani nejmenší zdání o tom jak bude nový produkt společnosti Apple vypadat, má jasné informace o tom, jaké bude využívat součástky.

Samsung tak může na nové produkty reagovat s předstihem a díky objednávkám nejen že společnost ví, jaké procesory a další komponenty nový iPhone nebo jiný produkt nabídne, má také přehled o tom jaké množství se Apple chystá vyrobit. Vše je samozřejmě chráněno smluvně, ovšem zřejmě si nikdo z vás nedokáže představit, že budete vyrábět komponenty pro svého největšího rivala a informace, které díky tomu získáte nevyužijete.

Z pohledu Samsungu jsou navíc informace o počtu vyrobených kusů, technologických postupech a výkonu mnohem zajímavější, než že se na světlo světa dostanou fotografie nového telefonu od Applu ještě předtím, než je společnost oficiálně přestaví. To sice zajímá fanoušky a média, ale pro business jsou mnohem stěžejnější informace, které Samsungu poskytne sám Apple oficiální cestou. Společnost bude ještě v příštím roce podle nejnovějších informací ve značné míře závislá na Samsungu jako na dodavateli svých komponent a to i přesto, že podepsala smlouvu s výrobcem TSMC. Od následujících let se však situace zlepší a Apple bude Samsungu prozrazovat čím dál míň z důležitých informací o nových produktech.

iPhone_vs_Samsung

Dnes nejčtenější

.