Zavřít reklamu

Apple zvíťazil nad Samsungom v Južnej Kórei hneď dvakrát. Okrem prieskumu, v ktorom sa zistilo, že na problémy s telefónom iPhone sa sťažuje takmer dvojnásobne menšie množstvo používateľov ako v prípade Samsung Galaxy, bola v Južnej Kórei vykonaná ďalšia štúdia, ktorá mala za cieľ zistiť spokojnosť zákazníkov. Tentoraz sa však firma pozrela na situáciu u tabletov. Ako sa ukázalo, Apple so svojim iPadom prvýkrát v histórii prekonáva Samsung a jeho zariadenia Galaxy Tab.

Správa znie zaujímavo predovšetkým preto, že práve Južná Kórea je domovom pre spoločnosti Samsung a LG. Obe spoločnosti sú zároveň dodávateľmi komponentov pre Apple, no v blízkej budúcnosti by mal jediným juhokórejským dodávateľom ostať iba LG a jeho divízia LG Display. V priebehu uplynulých dvoch rokov si pozíciu najobľúbenejšieho tabletu delil iPad so zariadeniami Samsung Galaxy Tab, no až tento rok vidíme víťaza. Prečo je to tak? Ako sa zistilo, veľkú ruku k dielu priniesol predovšetkým nový, menší tablet iPad mini. Práve lacnejší a menší prístroj spôsobil, že sa v uplynulej dobe rozhodlo pre kúpu amerického zariadenia viac ľudí ako pre kúpu niektorého z tabletov Galaxy Tab.

Spokojnosť a popularita iPadu mini medzi obyvateľmi Južnej Kórey vznikla pre viaceré dôvody. Predovšetkým ale uvádzajú vysokú kvalitu spracovania produktu, excelentné dotykové ovládanie a softvérovú vyspelosť. Pod touto vyspelosťou sa predovšetkým myslí množstvo aplikácií, ktoré sú dostupné v obchode iTunes App Store. Apple už na konferencii WWDC uviedol, že pre iPad je dostupných viac ako 375 000 aplikácií, čiže viac ako 1/3 všetkých aplikácií. Celkový počet aplikácií na App Store presahuje 900 000. Aj keď však nie je Apple príliš úspešný vrámci predaju iPhone v krajine, spokojnosť a predaje iPadu ho určite potešia. Práve v Južnej Kórei a v Japonsku je zakúpených najviac tabletov z celej Ázie.

iPad_Mini_2

*Zdroj: Venturebeat.com

Dnes nejčtenější

.