Zavřít reklamu

Koncom minulého roku neopustil Apple iba senior viceprezident vývoja iOS, Scott Forstall, ale tiež viceprezident zahraničného marketingu, John Browett. V čase, kedy Apple prepustil Browetta, Tim Cook vydal oficiálnu správu, v ktorej oznámil, že zatiaľ čo Apple bude hľadať nového kandidáta na túto pozíciu, do tej doby ju bude mať na starosti CEO spoločnosti, Tim Cook. Teraz sa však zdá, že Apple svojho kandidáta naozaj našiel. Podľa doterajších správ túto pozíciu zaujme Paul Deneve, doterajší CEO Yves Saint Laurent.

Už správy v minulosti vraveli o tom, že Deneve by mal opustiť luxusnú módnu spoločnosť a zamieri pravdepodobne do technologického priemyslu. V tomto prípade by mohol práve Apple byť jedným z ideálnych kandidátov pre Deneveho budúcu prácu. Deneve doteraz pracoval vo viacerých významných spoločnostiach v módnom odvetví, medzi ktorými je možné nájsť aj napríklad Nina Ricci alebo Courreges. Paul Deneve sa nakoniec dostal do vedenia spoločnosti YSL, kde bol v roku 2011 vymenovaný na výkonného riaditeľa.

Yves Saint Laurent potvrdila, že Deneve skutočne opustí spoločnosť a už začiatkom septembra / září zaujme jeho pozíciu Francesca Belletini. Deneve ale nebude nováčikom v Appli. Práve on patril medzi zamestnancov z éry CEO Johna Sculleyho a pracoval v Appli v rokoch 1990 až 1996. Prestup môže byť ale aj taktickým krokom Applu. Pretože Deneve dlhodobo pracoval v priemysle luxusných módnych značiek a Apple so svojimi produktami môžeme pokladať za jednu z nich, je možné, že práve tento prestup bude mať spojitosť s hodinkami iWatch. Konieckoncov, práve skutočnosť že Apple v posledných dvoch dňoch získal trademark na pojem iWatch v piatich krajinách, mal pozitívny vplyv na trhovú hodnotu spoločnosti. Pokiaľ máte záujem dozvedieť sa viac o luxusných značkách typu Yves Saint Laurent, určite sa pozrite na náš Men’s Magazine.

UPDATE: Apple oficiálne potvrdil pre redaktora magazínu Bloomberg, že Paul Deneve vstupuje do vedenia spoločnosti Apple. Nebude mať na starosti maloobchodný predaj, ale mal by pracovať na pozícii viceprezidenta pre CEO Tima Cooka, pričom by mal pracovať na špeciálnych projektoch.

Paul_Deneve
*Zdroj: AppleInsider; Vogue News; Bloomberg

Dnes nejčtenější

.