Zavřít reklamu

O tom že iPhone je dnes možné využiť takmer na čokoľvek, sa nemusíme veľmi rozpisovať. Najnovšie sa však začínajúca technologická spoločnosť z Washingtonu rozhodla vyvíjať svoj nový dock s Lightning konektorom, ktorý umožní posunúť schopnosti telefónu iPhone na úplne novú úroveň. Okrem toho, že iPhone je dnes možné používať ako GPS, meter či inak, dokovacia stanica SensePlus by mala priniesť kombináciu dokovacej stanice a protipožiarneho alarmu. Sense+ má preto potenciál zachrániť mnoho ľudských životov.

Autori sa pritom rozhodli v popise svojho projektu pripomenúť štatistiky, ktoré upozorňujú práve na tragické požiare. Podľa štatistík iba v USA zahynie pri požiari každých 169 minút jedna osoba a každých 30 sekúnd dôjde k zraneniu osoby pri požiari. V roku 2010 si požiare v USA vyžiadali 2 640 obetí a 13 350 zranených, pričom v tomto počte nie sú zarátaní požiarnici. Práve toto sú niektoré z faktov, ktoré majú pomôcť prispieť k vývoju nového užitočného doku. Dok by mal pritom obsahovať senzory, ktoré sú schopné zaznamenať škodlivé látky, ako napríklad oxid uhoľnatý, CO. SensePlus by mal tieto výpary zaznamenávať ešte skôr, ako štandardné protipožiarne systémy a mali by svojho používateľa okamžite upozorniť vďaka zvuku, ktorý vydá telefón. Okrem klasického doku by mala byť k dispozícii aj dodatočná, bezplatná aplikácia, vďaka ktorej bude možné prístroj nakonfigurovať podľa potrieb.

Sense+_Image4

Novinkou je v tomto prípade kompatibilita so zariadeniami. Zatiaľ čo samotný dock by mal obsahovať Lightning konektor, autori projektu tvrdia, že vďaka USB portu bude možné tento prístroj pripojiť aj k ostatným zariadeniam, vrátane zariadení so systémom Android. Prístroj má využívať dvojicu senzorov, pričom v tomto prípade sa jedná o fotoelektrický senzor a senzor CO. Vďaka tomu bude mať dock k dispozícii dodatočný, záložný senzor, pokiaľ prvý nezaznamená hrozbu. Samotná aplikácia má fungovať na veľmi inteligentnom princípe. Pokiaľ dock zaznamená požiar, aplikácia automaticky vyvolá alarm na vašom telefóne. Pokiaľ nedôjde k reakcii používateľa v určitom časovom limite, aplikácia automaticky zavolá ľuďom, ktorých telefónne čísla máte nastavené v skupine „Domov“. Následne dôjde k zobrazeniu pohotovostných čísel na obrazovke pripojeného telefónu. Čo v prípade, že dôjde k výpadku prúdu? Sense+ myslí aj na to a práve preto sa v ňom ukrýva vstavaná batéria, vďaka ktorej bude dock schopný pracovať aj v takýchto podmienkach.

Nakoniec poteší správa, že sa autori snažia šetriť prírodu a tak chcú pri výrobe zariadenia využívať recyklovateľné materiály a nemajú v pláne využívať žiadne rádioaktívne materiály.

Dock_Proto

*Zdroj: IndieGogo

Dnes nejčtenější

.