Zavřít reklamu

Apple sa snaží chrániť svojich používateľov pred necertifikovaným príslušenstvom tak, že samotných používateľov upozorní na túto skutočnosť formou hlášky na obrazovke iOS zariadenia. Nové zabezpečenia voči takému príslušenstvu s Lightning konektorom sa spoločnosť rozhodla pridať do iOS 7, no ako sa zdá, netrvalo dlho, kým sa túto ochranu podarilo prelomiť. Známy výrobca komponentov iPhone5mod zistil, že táto nová detekcia sa dá hravo prelomiť.

„Tento kábel alebo príslušenstvo nie je certifikované a nemusí fungovať spoľahlivo s týmto iPhone,“ upozorní iOS 7 používateľa, ak sa rozhodne takéto príslušenstvo použiť. Výrobca iPhone5mod uvádza, že už v priebehu týchto dvoch týždňov sa mu podarilo modifikovať čipy svojich doplnkov tak, aby obišli upozornenie a neinformovali používateľa pri každom pripojení káblu či príslušenstva k telefónu. Nový trik funguje s doterajším modelom Lightning čipu a správa sa teda nebude objavovať až do momentu, kedy sa Apple rozhodne modifikovať svoj hardvér.

Dôvod, prečo ľudia nakupujú tieto produkty, sú jasné. Necertifikované, neoficiálne káble sú omnoho lacnejšie ako tie, ktoré poskytuje vo svojich obchodoch Apple. Nie všetky však musia fungovať stabilne a nie je vylúčené, že môžu poškodiť hardvér zariadenia. iPhone5mod tiež tvrdí, že hodlá akceptovať všetky reklamácie produktov, ktoré nebudú kompatibilné s finálnou verziou systému iOS 7.

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.