Zavřít reklamu

Když jsme včera zveřejnili odkaz na stažení nového pozadí pro OS X 10.9 Mavericks přímo z Apple.com, zřejmě většina čtenářů kteří měli o tento wallpaper zájem jen pozadí stáhla a nastavila. Pokud si jej však otevřete například v Preview a zvolíte možnost upravit velikost, zjistíte že je pozadí skutečně obrovské, tedy že je konkrétně v rozlišení 5120×2880 pixelů, což je rozlišení které se předpokládá u iMac Retina a Apple Thunderbolt Display Retina. Jedná se přesně o dvojnásobek výšky a šířky rozllišení 2560×1440 pixelů, které nalezneme v dnešním 27″ iMacu a Apple Thunderbolt Display.

Když Apple představil Macbook Pro Retina, poprvé naznačil jeho příchod právě tím, že součástí vývojářské beta verze OS X Lion bylo pozadí s vysokým rozlišením 3200×2000 pixelů. Ovšem zde je důležité zdůraznit, že od chvíle kdy vývojáři poprvé v beta verzi získali pozadí v Retina rozlišení MacBooku Pro, uplynul do vydání skutečného MacBook Pro Retina více enž rok. Je možné, že se Apple Thunderbolt Display dočkáme později v letošním roce, kdy Apple vydá také zbrusu nový Mac Pro. Apple totiž u Mac Pro jako jednu z předností během samotné prezentace zdůraznil, že dokáže nabídnout 4K video až na trojici displejů současně, ovšem Apple nemá v současné době v nabídce žádný 4K displej a je pravděpodobné, že bude chtít, aby si zákazníci k Mac Pro koupili další Apple výrobek, právě v podobě nového displeje Apple ThunderBolt Display Retina.

Standardní 4K Ultra Hight Definition Television rozlišení je 3840×2160 pixelů s poměrem stran 16:9. Digital Cinema initiatives 4K rozlišení je pak 4096×2160 pixelů. Pokud tedy Apple představí Thunderbolt Display Retina s rozlišením 5120×2880 pixelů, bude se jednat opět o skutečně velmi jemný displej.

OS_X_Mavericks_5120x2880

Dnes nejčtenější

.