Zavřít reklamu

Pohled z okna motivuje k tomu, abychom se co nejrychleji sbalili a vyrazili někam kde není léto pouze dnem v roce, ale celým ročním obdobím. V dnešní době již není problém celou cestu naplánovat, zabookovat a také zaplatit pomocí mobilního telefonu s operačním systémem aniž bychom museli opouštět teplo našeho domova. Nyní nám navíc odpadá další starost, díky projektu Top-Pojištění.cz máte možnost sjednat pojištění pomocí aplikace pro iOS a Android doslova za pár minut. Pojištění přes aplikaci nejen sjednáte, ale také zaplatíte a můžete vyrazit. Pojďme se podívat na to, jak zajímavý nápad českých vývojářů funguje v praxi.

Aplikace nabízí jendoduché a přehledné grafické rozhraní, díky kterému vyniknou důležité údaje a máte tak jistotu, že jste v množství zbytečné grafiky nepřehlédli chybu při vyplňování pojistné smlouvy. V hlavní nabídce se po spuštění aplikace objeví čtyři základní položky, tedy  Sjednat pojištění, Moje smlouvy, Moje šablony a Hodí se. Kromě položek v menu máte také možnost spustit prezentační video, které vás provede celým průběhem sjednání pojištění. V hlavní nabídce se nachází také symbol telefonu, díky kterému můžete okamžitě zavolat na telefonickou podporu. Právě za tuto možnost patří vývojářům velké plus, jelikož se jedná o krok, díky kterému vzbuzují v uživatelích větší důvěru a pocit, že své údaje neposkytujete úplně neznámé osobě.

Sjednání pojištění je velice jednoduché, stačí vyplnit data o tom kdy a kam odjíždíte a kdy se vracíte. Důležité je, že pojištění můžete sjednat v den odjezdu. Pokud jej v den odjezdu zaplatíte, je pojištění platné okamžitě. Následně vyplníte údaje o tom o jaký typ cesty se jedná a zda plánujete provozovat některé rizikové sporty. Vyplníte údaje o věku a o tom, zda tvoříte s vašim spolucestujícím rodinu. Sympatické je například i to, že pokud vyplníte věk do 26 let, automaticky můžete zvolit také možnost zda jste student nebo nikoli. Jakmile jsou všechny položky vpylněné, nyní si vyberete co vše chcete pojistit, tedy zda kromě Léčebných výloh a Asistenčních služeb využitjete také Úrazové pojištění nebo zda necháte pojistit zavazadla a odpovědnost za škody které se chystáte v hotelu způsobit. Samozřejmě máte možnost pojistit také storno cesty, které se počítá ze zadáné částky zájezdu.

top-pojisteni
top-pojisteni-belize

V momentě kdyj osu všechny položky vyplněné, na serveru Top-Pojištění.cz se automaticky vyberou nabídky všech pojišťoven se kterými portál spolupracuje a vy si jednoduše vyberete tu, která nejlépe splňuje vaše požadavky. Vzhledem k tomu, že je v nabídce deset pojišťoven, máte okamžité srovnání. Okamžitě vidíte cenu daného pojištění, ale také například výši plnění při nutnosti proplacení léčebných výloh a tak dále. Jakmile jste si zvolili pojišťovnu a typ pojištění, stačí vyplnit osobní údaje, které se již odesílají přímo do pojišťovny. Platbu následně provedete přímo pomocí platebního systému. Jakmile je zaplaceno okamžitě dorazí na email také smlouva potvrzující, že jste pojištěni. Smlouvu je možné také objednat s tím, že ji uhradíte dodatečně. Pohlídejte si však, kdy odjíždíte. Smlouva je totiž platná až po jejím uhrazení.

Jakmile vytvoříte pojištění, získáte také heslo a přihlašovací jméno, pod kterým přímo v aplikaci nebo na webu Top-pojištění.cz najdete všechny sjednané smlouvy. Dokonce je možno pod přihlášením pojistku ihned dodatečně zaplatit. Zajímavostí je také možnost vytvořit šablonu a tak pokud někam cestujete pravidelně, nemusíte již zadávat všechny údaje, ale pouze vždy upravíte datum cesty. Aplikace je propojena přímo s webem a tak všechny informace naleznete po přihlášení také na oficiálních stránkách Top pojištění.

top
toppoji

Co je poměrně škoda je fakt, že si smluvní podmínky u konkrétního pojištění nemůžete přečíst předtím, ale dojdou Vám až v emailu se smlouvou. Rozumím tomu, že drtivá většina klientů tuto smlouvu nebude číst, ovšem tato možnost mi zkrátka chybí a věřím, že ji vývojáři doplní. Sympatická je také položka v menu Hodí se, kde okamžitě vidíte počasí v destinaci do které se hodláte vydat, aktuální kurz s možností přepočtu vámi zadané částky a také důležitá telefonní čísla na které opět můžete přímo z aplikace telefonovat. Pojištění je rozhodně dobrá věc a i když s našimi pojišťovnami nemusíte s úhradou odškodného v nějakých vyšších částkách souhlasit, máte jistotu že vám nepříjde účet z nemocnice na několik milionů korun, ale o léčebné výlohy nebo další účty se postará pojišťovna. Aplikace je jednou z těch užitečných v App Store a pojištění si sjednáte doslova v letadle před odletem.

 

Dnes nejčtenější

.