Zavřít reklamu

V poslední době narážím čím dál tím víc na problém, že pokud nechcete používat iCloud, nejsou jednotlivé produkty společnosti Apple příliš propojené. Navíc i v momentě kdy používáte iCloud, jste při přenosu souborů značně omezeni. Existuje však velice zajímavá a navíc zdarma dostupná aplikace která se jednoduše stane součástí menuBar vašeho počítače a umožní okamžité odeslání nebo přijetí jakéhokoli souboru z iOS zařízení. Stačí si stáhnout aplikaci Instashare pro iOS a její verzi pro OS X. Obě verze jsou zcela zdarma, pokud však chcete aplikaci pro iOS používat bez reklamy, stačí zaplatit 0,89€ a již vás nebude reklama nikdy obtěžovat. Navíc pokud mohu na naše čtenáře trošku apelovat, zde bych viděl 89 centů spíše jako odměnu za skvělou práci vývojářů, protože reklamu v aplikaci rozhodně přežijete.

Aplikace funguje na zcela jednoduchém principu, stačí ať už na Macu nebo v iOS přetáhnout jakýkoli soubor který chcete odeslat na další zařízení na ikonku daného zařízení a soubor se automaticky začne odesílat. Následně stačí na druhém zařízení potvrdit příjem souboru s tím, že samozřejmě můžete nastavit aby se z daného zařízení soubor přijímal automaticky. Vše funguje na principu Wi-Fi a není potřeba zapínat Bluetooth ani nijak propojovat počítač s iOS zařízením. Stačí když jsou obě zařízení na stejné Wi-Fi síti a můžete okamžitě posílat soubory. Postup je velice jednoduchý a nejlépe jej pochopíte po shlédnutí následujících screenshotů.

instashare
instashare_ios
instashare_airdrop
instashare_ios_osx

Aplikace funguje skutečně spolehlivě a rychlost přenosu dat je limitována pouze rychlostí routerů, přenos je tak rychlejší než pomocí USB Lightning kabelu. Aplikaci je možné nastavit pro spouštění okamžitě po spuštění systému a váš Mac je tak připraven přijmu nebo odeslání souborů. Instantshare funguje zcela stejně jako Airdrop, ovšem s tím, že jej můžeme používat napříč iOS a OS X.

instashare_osx

Dnes nejčtenější

.