Zavřít reklamu

Smartfóny v kombinácii so sociálnymi sieťami sa stali „žrútmi“ času u mnohých ľudí po celom svete. Len málo ľudí však zrejme tuší, že práve aplikácie oficiálnych sociálnych sietí majú veľký vplyv na výdrž batérie, vďaka čomu si môžu viacerí ľudia myslieť, že ich chytré telefóny majú problémy s batériou. Práve softvér býva dnes veľmi často opovrhovanou súčasťou problémov s batériou, vďaka čomu môžeme vidieť na internetových fórach príspevky, ktoré hlásia nízku výdrž batérie u nových zariadení, a výnimkou nie je ani iPhone.

Vývojár Sebastian Duvel sa rozhodol vykonať zaujímavý pokus, pomocou ktorého zistil, že práve sociálne aplikácie mávajú veľký vplyv na batériu, a to aj po ich vypnutí. Nejedná sa pritom iba o problém jailbreaknutých zariadení. Pokus bol vykonaný na oboch druhoch iOS zariadenia, vďaka čomu mohli byť tieto testy pravdovravnejšie. Ako sa zistilo, aplikácia WhatsApp vykazuje aktivitu aj po tom, ako je ukončená, vďaka čomu naďalej trápi batériu.

Zároveň tiež zistil, že oficiálny softvér Facebooku vykazuje svoju aktivitu v intervale desiatich sekúnd, vďaka čomu má väčší vplyv na výdrž batérie. Toto môže byť predovšetkým problém pre používateľov zariadení so slabšou výdržou batérie. Vývojár sa mimo iného dopracoval k zisteniu, že práve aplikácia Facebook vykazuje vyššiu hardvérovú záťaž, vďaka čomu môže potenciálne ovplyvňovať výdrž batérie. Pokiaľ preto máte problémy s batériou u vášho iPhone, využívajte sociálne aplikácie na iPhone podľa potreby.

img201306041850330

*Zdroj: Weiphone.com

Dnes nejčtenější

.