Zavřít reklamu

Apple v loňském září představil zcela nový iPad mini, vedle kterého se však aktualizace dočkal také klasický iPad s 9,7″ Retina displejem. Apple nový iPad 4. generace osadil výkonnějším hardwarem ale také Lightning konektorem, který se tak stal součástí celé rodiny iOS zařízení. Z pohledu společnosti se jednalo o poměrně logický krok a výrobcům příslušenství tak jasně ukázala, že budoucnost u všech iOS zařízení je v Lightning konektoru. Ne až tak pozitivně se však k situaci ohledně nového iPadu stavěli zákazníci, ti v Austrálii dokonce požadovali vrácení peněz za nakoupené iPady 3. generace, které byli představeny pouhých šest měsíců předtím, než se do prodeje dostala čtvrtá generace.

Od té doby se spekuluje nad tím, zda Apple bude představovat iPad a iPad mini na jednotlivých akcích nebo je bude brát jako celek a dočkáme se jich tedy vždy během jednoho eventu. Podle serveru DigiTimes který dnes přišel s vlastním tvrzením, které vychází od zdrojů z řad dodavatelů komponentů pro společnost Apple, se však iPad mini a iPad objeví nezávisle na sobě a to až s několikaměsíčním prodlením. Podle DigiTimes se klasický 9,7″ iPad začne vyrábět na přelomu července a srpna s tím, že je připraven na zahájení prodeje ve třetím čtvrtletí letošního roku, nejpravděpodobněji se jej však dočkáme již v září. iPad mini by však měl být podle Digitimes odložen až na listopad a měl by se stát žhavým zbožím v předvánoční sezóně.

Je však otázkou, jak by Apple stíhal v předvánočním shonu kdy se iOS produkty prodávají nejvíce za celý rok, uspokojit miliony zákazníků po celém světě, když jak historie společnosti ukazuje, má Apple pravidelně problémy s uspokojením množství zákazníků prakticky při představení každého nového produktu.

iPad_family

*zdroj: digitimes.com

Dnes nejčtenější

.