Zavřít reklamu

Známejší čínsky portál WeiPhone.com pred niekoľkými hodinami priniesol správu, ktorá môže svedčiť o tom, že sa v tomto roku nedočkáme vydania telefónu iPhone 5S, ale v septembri môžeme rovno očakávať príchod iPhone 6. Aj keď nie je isté, či sa jedná o skutočne pravdivú informáciu, podľa portálu by sa mal Apple uchýliť k zväčšeniu hustoty displeju v telefóne iPhone a priniesť tak zariadenie, ktoré by poskytlo Retina displej s ešte väčším množstvom pixelov.

Telefón by mal podľa portálu priniesť displej s dvojnásobne väčším množstvom pixelov a zároveň by mal priniesť užšie hrany ako doteraz. V tomto prípade sa však jedná o pomerne zvláštnu informáciu, keďže v prípade, že by sa Apple rozhodol zachovať rozmery displeju a pomer strán 16:9, k číslu 1 454 080 sa jednoducho človek nedostane. Problém je totiž v tom, že najbližšie pravdepodobné rozlíšenie je v tomto prípade 1607 x 905, naďalej sa však stretneme s odchýlkou 255 bodov. Znamená to, že ak by sa Apple rozhodol priniesť väčšie rozlíšenie a zachovať pritom úplnú kompatibilitu s terajším softvérom, musel by priniesť jedno z nasledujúcich rozlíšení:

  • 1704 x 960 pixelov (celkovo 1 635 840 pixelov)
  • 2272 x 1280 pixelov (celkovo 2 908 160 pixelov)

V prvom prípade by došlo k navýšeniu počtu pixelov 1,5-násobne, v druhom až dvojnásobne. Prvý prípad je v tomto prípade pravdepodobnejší, pokiaľ vezmeme do úvahy, že toto rozlíšenie by nemalo na batériu tak výrazný vplyv ako druhé uvedené. Zároveň by displej svojou hustotou prekonal Samsung Galaxy S4, hustota by totiž predstavovala 489 pixelov na palec. Otázne však je, ako by tento displej dokázal zobrazovať terajší obsah. Treba však brať do úvahy, že tvrdenie portálu je v konflikte s predošlými tvrdeniami, podľa ktorých by mal telefón ponúkať rovnaký displej ako iPhone 5. A v konečnom dôsledku by Apple musel vývojárov opäť nútiť, aby zaviedli podporu novšieho rozlíšenia.

iPhone_vs_Samsung

*Zdroj: WeiPhone.com

Dnes nejčtenější

.