Zavřít reklamu

Hodinky již dávno neplní svůj původní účel, čím dál tím víc je vnímáme jako šperk, obzvláště pak u mužů. Jako každý šperk i naše hodinky ukládáme na windery, do boxů a nebo do krabiček. Když jsem si před pár týdny splnil sen a na zápěstí se mi zabydleli Breitling Superocean 44, zjistil jsem že vyžadují úplně stejnou péči jako automobil. Každé čtyři roky servisní prohlídka a tak dále.

To samozřejmě vědí také vývojáři aplikací a tak v iTunes App Store naleznete stovky aplikací, díky kterým si svoji reálnou kolekci hodinek přenesete také do virtuální podoby. Aplikace která mě skutečně nadchla nese jednoduchý název Watches. Jedná se o virtuální dřevěný bos, do kterého si uložíte fotografie hodinek jenž vlastníte. Kdyby však spočíval účel aplikace pouze v uložení fotografií, příliš užitku by nepřinášela. Kromě toho že si můžete box barevně přizpůsobit zcela vašim představám, spočívá jeho hlavní smysl v tom, že k nahraným fotografiím hodinek můžete přidat veškeré potřebné informace.

Breitling_watches

U každého modelu tak jasně vidíte vše co zadáte a když píšu vše je to skutečně vše. Kromě veškerých informací jako je materiál, kalibr, rezerva chodu nebo například vodotěsnost máte přehled také o mnohem podstatnějších informacích, tedy o tom kdy a v které prodejně jste hodinky pořídili a kdy je máte zanést k prodejci na pravidelný servis u výrobce.

Kromě množství fotografií samotných hodinek samozřejmě můžete vyfotografovat také servisní list nebo účet, ten však u dražších modelů samozřejmě nepotřebujete, stačí samotná servisní list. Aplikace je zcela propojena s aplikacemi v iOS a tak snadno v Apple maps zobrazíte místo kde se nachází váš prodejce, stejně tak jako vás po přidání informací o datu garančního servisu upozorní sám kalendář v iOS.

Skutečně zajímavým prvkem je pak editor fotografií hodine, které přidáváte do Watches. V editoru je totiž kromě množství úprav známých z pokročilejších aplikací specializujících se na úpravu fotografií například také možnost označit poškozená místa, tedy vady na hodinkách. K tomu slouží série speciálních kroužků, které zakroužkují postihnuté místo. K němu pak jednoduše napíšete konkrétní popis toho, co je špatně.

Watches má samozřejmě ještě jednu nespornou výhodu, na srazech Chronomag.cz máte možnost kolegům představit celou svou sbírku bez toho aniž byste museli své klenoty mít u sebe. Pokud patříte mezi milovníky hodinek, bude pro vás již samotné zadávání informací o vašich modelech příjemnou zábavou. Aplikace je dostupná zcela zdarma a mohu jí doporučit každému pro koho jsou hodinky něco víc než jen ukazatel času. Problém je v tom, že jakmiel se rozhodnete přidat informace o dalších hodinkách a celkově je jich již více než jedny nebo dvoje i s demo hodinkami, musíte zaplatit upgrade aplikace za 7,99€, což je poměrně vysoká částka.

roman_zavrel_breitling

Dnes nejčtenější

.